Awakenings Festival 2011: openen is best spannend Awakenings Festival 2011: openen is best spannend

Rik Woldring & Malbetrieb verwarmen tijdens de regen

, Tekst: Peter Dijkstra | Foto's: Atze de Vrieze

Awakenings Festival 2011: openen is best spannend

Rik Woldring & Malbetrieb verwarmen tijdens de regen

Tekst: Peter Dijkstra | Foto's: Atze de Vrieze ,

Adam Beyer, Marco Corola, Ricardo Villalobos, Luciano en Seth Troxler; ze staan allemaal op Area W. En dan zijn er nog de jongens van het Friese label Klopfgeist. Rik Woldring & Malbetrieb. Zij openen de area en dat is nog best spannend. Zeker wanneer het je Awakenings ontmaagding is en je normaal nooit samen draait.

Rik Woldring & Malbetrieb verwarmen tijdens de regen

Plu’s, poncho’s en gratis zonnebrillen. Het siert de echte fans die zich omstreeks een uur of elf melden bij Area W. Laat het maar regenen, we zijn voorbereid. En zo ook de organisatie van het Awakenings Festival. De speakers zijn voorzien van plastic beschermhoezen die de trilling van de bassen extra benadrukken. Wanneer het harder begint te regenen wordt er bovendien binnen no time een provisorische beschermkap over de dj-booth geplaatst. Wat nou regen!

Adam Beyer, Marco Corola, Ricardo Villalobos, Luciano en Seth Troxler; het zijn niet de minste namen die het affiche van Area W kleuren. En dan zijn er nog de jongens van het Friese label Klopfgeist, Rik Woldring & Malbetrieb. Zij openen de area en dat is nog best spannend. Zeker wanneer het je Awakenings ontmaagding is en je normaal nooit samen draait. Wel is er natuurlijk even ‘gerepeteerd’. Dat gebeurde in mei in het Groninger Pand48.

Wat begon als gelegenheidsduo bevalt de heren goed. Woldring & Malbetrieb nemen de tijd en weten op ingetogen wijze de fans te verwarmen met zomerse techno klanken. Waar Malbetrieb vaak voor diepte kiest, gaat Woldring voor het stevigere werk. En juist daar vullen de heren elkaar perfect aan. Alle vooraf opgelegde druk blijkt dan ook voor niets want het publiek geniet zichtbaar; weer of geen weer. “Het is alsof je tegen een berg opfietst en dan nu eindelijk bovenop bent”, aldus een vermoeide Malbetrieb. “Er valt zo’n druk van mijn schouders.”

Met hun set op Awakenings bereikt het duo een nieuw hoogtepunt. De snelle soepele afdaling is inmiddels ingezet, daarna wordt het weer klimmen. Op naar het volgende hoogtepunt. Wat dat betreft is het net als een goede techno set.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland