Waar verveling al niet goed voor is Waar verveling al niet goed voor is

Halte Oentsjerk: groter en bredere line up

, Elske Jouta

Waar verveling al niet goed voor is

Halte Oentsjerk: groter en bredere line up

Elske Jouta ,

Een mini hiphopfestival in een dorpje in Friesland, dat komt niet vaak voor. Toch is dit 't geval. Lokale hiphoppers konden hun talent voorheen al showen in buurthuis BOB te Oentsjerk. Dit bleek een succes maar het kan altijd beter. Dus besloten de organisatoren van Halte Oentsjerk het over een andere boeg te gooien. De muziek is breder en het festival groter. Het doel is meer publiek te krijgen en met headliners als Dope D.O.D en Mr Wallace zou dat wel eens kunnen slagen.

Halte Oentsjerk: groter en bredere line up

Halte Oentsjerk is eigenlijk ontstaan door verveling. In de buurt was niet veel voor jongeren te doen dus op een avond besluiten Adrian Meindersma en nog twee jongens Halte Oentsjerk op te richten. Een avond met alleen maar hiphop. ‘Wij houden niet van die Nederlandstalige feestjes die hier altijd in de kleine Friese dorpjes gehouden worden’, aldus Meindersma. 'We zijn nu 2,5 jaar verder en niemand had toen kunnen bedenken dat Halte Oentsjerk ooit uitgebreid zou worden met andere muziek dan alleen hiphop. En toch is het zo.'

Nadruk blijft op hiphop
Ondanks dat de line up breder is qua muziek, blijft de nadruk op hiphop liggen. Van de 14 bands bestaat het grootste deel uit hiphop. Met de band Dope D.O.D, die in het voorprogramma van Limp Bizkit speelde, heeft de Halte meteen een grote hiphop naam te pakken. Maar ook winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân 2011 Mr Wallace staat te skanken op het podium in Oentsjerk, wat voor sommige bandleden bijna een thuiswedstrijd is. Iets totaal anders dan deze twee bands is Smack The Apple. Deze band speelde al een paar keer bij 3FM en lijkt klaar te zijn voor het grote publiek.

Meer bands én een snackkraam
Niet alleen met meer bands en diversiteit in muziek pakt Halte Oentsjerk groter uit, ook qua podia wordt uitgebreid. Eerst was alleen binnen een podium, waar vaak ook een open-mic was, maar dat is uitgebreid met nog een buitenpodium. Ook begint het festival op de middag in plaats van ’s avonds. Dat is te begrijpen met in totaal 14 optredens. En last but not least, er is zelfs een snackkraam.

Op de vraag waarom Halte Oentsjerk zo’n succes is, blijkt Meindersma een duidelijke mening te hebben: ‘Het is anders dan de andere feesten die hier in omstreken worden gehouden’. Wie zegt dat verveling niet goed voor je is?

----

Wat: Halte Oentsjerk
Waar: BOB, Oentsjerk
Wanneer: 9 juli

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland