Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Vrijdag | Death By Stereo | Poppodium Iduna
De Amerikaanse hardcoreband Death By Stereo werd aan het begin van de 21ste eeuw een hype met haar albums If Looks Could Kill I’d Watch You Die en Day Of The Death. Het bracht de band al eens eerder naar Friesland. Na Wâldrock doet de band vrijdag Drachten aan. En dat doen ze niet alleen. Misconduct, My City Burning en Manu Armata helpen om Iduna af te breken. Het podium opent om 20.00 uur, kaartjes kosten een tientje aan de deur en €8,- in de voorverkoop.

Sneon | Fryske Cash cd/lp presintaazje | It Bolwerk

Dizze sneon sil it heve! It vinyl is perst, de cd's binne ut de masjine rolt. It is tiid om eltsenien yn de kunde komme te litten mei it einresiltaat fan Fryske Cash. Op dizze jûn krijst in foarpriuwke en sille in stikmannich artysten har hearre litte. Al dizze musykanten hawwe twa wiken meiinoar yn de studio sitten en ha it wurk fan de master Johnny Cash oersetten yn it Frysk. Tink oan nammen as Highway 54, Ska3, Monstertux, De Hûnekop, Billy Benton & The Birddogs, It Langstme en de Dea ensafuorthinne. Regel dus op tiid dy kaarten!

Zaterdag | Halte Oentsjerk | BOB gebouw

Halte Oentsjerk gaat grootser dan ooit worden. Verspreid over twee podia schotelt de organisatie acht uren muziek en twaalf bands voor. Niet alleen de kersverse Kleine Prijs van Fryslân winnaar Mr. Wallace komt naar het dorp ten oosten van Leeuwarden, ook Smack the Apple, StudioMatic en Zoeizo kleuren het affiche. En wat dacht je van de headliner Dope D.O.D.? Dit Groninger collectie verzorgt op 7 juli het voorprogramma van Limp Bizkit in de Heineken Music Hall! De voorverkoop voor Halte Oentsjerk is inmiddels gestopt.

Vrijdag + Zaterdag | Midsummer’s Metal Nightmare | Podium Asteriks
Podium Asteriks sluit het seizoen af met twee avonden snoeiharde metalbands. Veel aanstormend talent maar ook grotere namen zoals Izegrim en Inhume zullen de muren van de Blokhuispoort omver grunten tijdens A Midsummer’s Metal Nightmare. Met op vrijdag, Conspiracy of the Possessed, Cote D’Aver, Fumes of Decay en Inhume. Op zaterdag zie je Milking The Goatmachine, Izegrim, Exivious, Disintegrate, Synovectomy, Sadotank, Summon The Flood en Wakeful. Kaarten kosten €5,- voor de eerste avond, €7,50 voor de tweede avond. Een passe-partout kost €10,-.


Ook dit weekend
Donderdag in Drachten: MyStage Hiphop met ZoieZo, Flowëtisch, Jack Herrer. Gratis vanaf 20.00 uur in het café van Poppodium Iduna.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland