Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

MPDrie Gigs Romein
Vanavond vindt er wederom een nieuwe editie van MPDrie Gigs plaats. In het café van Poppodium Romein is het woord ditmaal aan Pilot Paco uit Amsterdam en Talking Dog uit Groningen. Pilat Paco brengt een mix van folk, pop en rock en is het met twee albums op zak klaar voor de grote doorbraak. Talking Dog is misschien nog niet zover, maar met hun catchy rocknummers maken ze inmiddels aardig naam als live act. Aanvang 20.00 uur, entree gratis.

Vlaanderen Roept! Dag I
Vrijdag is de eerste in een reeks van vijf vrijdagen waarop Podium Asteriks het festival Vlaanderen Roept! onderdak biedt in de Blokhuispoort. De eerste headliner van het festival is Wallace VanBorn, dat met hun stonerrock in de traditie van Kyuss al heel wat Vlaamse festivals verblijdt heeft. De avond wordt echter geopend door The Vault, Vegas! Een los kaartje kost 5 euro, een passe-partout voor vijf dagen 22,50 euro. De deur gaat open om 20.00 uur.

Only Seven Left
In Het Bolwerk te Sneek staat vrijdagavond een nog pianorockband op de planken. Only Seven Left tourde vorig jaar al uitgebreid met Destine en MakeBelieve, maar nu het debuutalbum It Was All A Dream steeds beter gaat lopen, wordt het toch tijd om op eigen benen te staan. Pakkende melodieën, stevige gitaar en een melancholische piano vormen de basis voor deze jonge Hilversumse formatie. Het Bolwerk opent om 20.00 uur haar deuren en voor 8 euro sta je binnen.

Rock Solid Festival part 3
Het Rock Solid festival in Kiehool viert zaterdag 15 januari haar derde verjaardag. In tegenstelling tot voorgaande edities ligt de nadruk ditmaal op een meer internationale focus. De nieuwe internationale koers vertaalt zich in rockabilly bands uit Rusland en Finland, respectievelijk The Neva River Rockets en Mike Bell & The Belltones. Het startschot van de avond wordt verzorgd door The Hayride Silvertones, de band van Highway 54 bassist Roel Huizinga; de eerste thuiswedstrijd voor deze versgebakken Burgumer formatie. De deuren van het Kiehool gaan om 20.00 uur open, een kaartje kost 10 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland