Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Voorrronde Kleine Prijs van Fryslân, Leeuwarden
Geen MPDrieGigs deze week in Poppodium Romein. Wel de gratis toegankelijke voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân 2011. Vijf bands strijden deze donderdag om een plek in één van de drie halve finales. Alle Friese popartiesten mogen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre. Maak je klaar voor een divers avondje met Rosy Lee (catchy Britpop), Sorry Bunch (donker melancholisch), Rock Oil Roadhogs (Rock ‘n’ Roll/Hardcore Punk), Robert-Jan (Soprock) en 3US (Nederlandstalige akoestische liedjes). Meer over de bands op de site van De Kleine Prijs van Fryslân. De avond begint om 20.00 en is gratis toegankelijk.

Vlaanderen Roept! Dag III

De derde vrijdag op een rij dat Podium Asteriks in het teken staat van het Vlaanderen Roept! Festival. Dit maal is het Fixkes dat, samen met JFJ, op het affiche prijkt. Fixkes zingt en rapt in het plat Vlaams en scoorde met ‘Kvraagtaan’ een dikke nummer-1-hit bij onze zuiderburen. Het tweede album komt uit in maart 2011 en de single ‘Rock-n-roll’ voorspelt veel goeds. JFJ is het alter ego van Jonas Frederik Jos Wellens. In september 2010 kroop hij met nieuw materiaal de studio in. Het resultaat - The Jiving Furniture Jubileum EP - telt vijf nummers die gaan over de horror van de ochtend, de melancholie van de avond en de dode tijd daartussen.  De entree: bedraagt € 6,- en de deuren van de Blokhuispoort gaan om 20.00 uur open. De afterparty is bij muziekcafé Scooters met Gentlemen of Verona.

Voorronde Kleine Prijs van Fryslân, Sneek

Ook in Sneek is er dit weekend een voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân 2011. Deze voorronde is een Bolwerk op locatieshow in Cafe The Legend. De bands die een gooi naar de winst gaan doen, zijn Kas-M El Marini, Bleach, Mixtape & Berq-One en Equal Souls. Laatstgenoemde trapt rond 20.30 uur af en speelt Friestalige popmuziek waarmee in 2010 reeds het Liet Festival werd gewonnen. Mixtape & Berq-one brengt vervolgens een samensmelting van hiphop, jazz en funk. Aansluitend is Bleach aan de beurt met melodieuze en melancholische poprock. Rapper Kas-M uit Leeuwarden sluit af. Uiteraard is deze avond gratis toegankelijk.

Go Back To The Zoo

Je kon in 2010 amper om deze nieuwe Nederlandse succesformatie heen: Go Back To The Zoo. De band was met Hey DJ, Electric en Beam Me Up niet van de de radiostations weg te slaan. Na Lowlands kon een tour langs de Nederlandse poppodia natuurlijk niet uitblijven. Zaterdag komen ze naar Poppodium Romein en gezien het concert reeds uitverkocht is, werd dat hoog tijd. Voor wie de band toch nog eens live aan het werk wil zien: 26 maart staan ze in Het Bolwerk te Sneek en er zijn nog kaarten!

Back to the Alternative 90’s

Mis je de jaren negentig ook zo? Zaterdag kun je die herbeleven in Poppodium Iduna. Vanaf 20:00 uur zullen drie tribute bands de alternatieve 90’s muziek opnieuw ten gehore brengen. Rage On Stage brengt de muziek van Rage Against The Machine tot leven. Chained Alice doet dat met de muziek van Alice In Chains, die overigens zelf ook al eens op de Friese bodem stond. Fake No More brengt de gloriedagen van Faith No More terug. Aansluitend draait dj Okky de beste alternatieve platen uit de jaren negentig. Voor 10 euro (7,50 in de voorverkoop) stap je zaterdag terug in de tijd.

Zalige Zondag met The Tunes

Deze zondag haalt Het Bolwerk The Tunes naar Sneek. De band was recentelijk nog te zien in De Wereld Draait Door alwaar ze geclassificeerd werden als ‘Ouwe lullenmuziek voor jonge mensen’ en meer dan 175 optredens in Nederland en Frankrijk bewijzen dat de muziek wel degelijk aanslaat. Met contrabas, trekharmonica, drums, potten en pannen, twee gitaren, en driekoppige zang zwepen ze de snelle energieke liedjes op tot aanzienlijke hoogtes; liedjes over snacks, religie, beroemdheden,
liefde, en andere futiliteiten. De Zalige Zondag begint zoals gewoonlijk om 15.00 uur, de entree bedraagt 5 euro.