Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Geen vertrouwde MPDrie Gigs deze week. Wel een overvloed aan keuze voor de vrijdagavond. Zo presenteert Ilanois haar nieuwe cd in Romein, is er de tweede dag van het Vlaanderen Roept! festival bij Podium Asteriks, komt de voormalige leadzanger van Postmen naar Sneek, en de voormalig frontman van The Paladins naar Drachten. En zaterdag? Dan staat er een legendarische band in Het Bolwerk!

Vlaanderen Roept! Dag II
Op de tweede dag van het festival Vlaanderen Roept! staan er wederom twee jonge Vlaamse talentvolle bands geprogrammeerd. Podium Asteriks presenteert vrijdag in de Blokhuispoort Landfill en Willow. Landfill is vooralsnog een grote onbekende in Friesland en van de bio worden we ook niet veel wijzer. Feit is wel dat deze jonge band inmiddels twee EP’s en een cd heeft uitgebracht. Willow is al geen onbekende meer in Friesland. Vorig jaar stonden de jongens op het Freeze Festival; een optreden waar 3VOOR12/Friesland destijds de loftrompet voor blies. Gemist? Vrijdag krijg je voor 5 euro een herkansing bij Podium Asteriks. De deuren van de Blokhuispoort zwaaien omstreeks 20.00 uur open.

Maikal X (Postmen)
Shyrock aka Rollarock, de voormalige leadzanger van Postmen, de best verkopende hiphop/ reggae band ooit in Nederland, gaat eindelijk solo als Maikal X. Na verscheidene successen met de groep Postmen te hebben geboekt is het nu zijn langverwachte soloalbum - Genesis- uit. Aan Genesis hebben verschillende reggaegrootheden een bijdrage geleverd. Onder andere het reggae-icoon Peetah Morgen (leadzanger van Morgan Heritage), Luciano, Dean Fraser en de Hawaiiaanse diva Irie Love maken op het album hun opwachting. Met voltallige band staat hij op vrijdag 21 januari op het podium van Het Bolwerk in Sneek. De entree bedraagt 9 euro, aanvang 21.00 uur. Shini Irie Soundsystem zal de avond voorzien van de lekkeste reggae platen.

Stone River Boys + Casa De La Muerte
Het kon niet uitblijven: na bijna 5 jaar inactiviteit met The Paladins, en een al even onverwacht als abrupt einde van Hacienda Brothers, lijkt Dave Gonzalez opnieuw zijn draai te vinden. Stone River Boys is de nieuwe band; oorspronkelijk opgericht als tribute band om het repertoire van Hacienda Brothers te kunnen spelen, maar inmiddels uitgegroeid tot een hechte band met een eigen repertoire. Het album Love On The Dial is daar het bewijs van. Roots Country en Texas Funk van ongewone kwaliteit. Het voorprogramma is in handen van de Noord-Hollandse formatie Casa De La Muerte. Rauwe surf met Rockabilly invloeden: feest gegarandeerd. Kaarten kosten 12,00 euro in de voorverkoop, 15,00 euro aan de deur. Diezelfde deur gaat om 20.00 uur open.

CD-presentatie Ilanois

Ilanois, de band rond frontman Ilan Palstra is alweer toe aan haar tweede album. Aanstaande vrijdag wordt dit tweede album, dat de titel Chase The Sun Down With Me draagt, officieel gepresenteerd in Poppodium Romein. Met productie van Simon Gogerly (U2, No Doubt) en de albummix van Barny Barnicot (Editors, Placebo) staat niets een definitieve doorbraak in de weg. 3FM reageerde al enthousiast en bombardeerde de band reeds tot Serious Talent. Voor € 6,50 kun je erbij zijn. Betaal je € 15,99 dan ben je ook meteen in bezit van het nieuwe album! De avond begint om 20.00 uur.

CD-presentatie Tickets Go Past
Ilanois is niet de enige band die dit weekend haar tweede album in Poppodium Romein presenteert. Twee jaar na de release van hun debuut Twelve Songs About Numbers is er de veelbelovende opvolger van Tickets Go Past: Mainstream. Het nieuwe album van het duo Joost Brouwer en Phil Mills kenmerkt zich door een donker en mysterieus geluid dat vol zit met onverwachte wendingen; van intieme ambiënt kan de band opzwellen tot groots en meeslepend alternatief rockgeweld. Als voorprogramma is deze avond Inge van Calkar te gast, zangeres van de band ZaZa. De avond begint om 20.00 uur, de entree bedraagt 5 euro.

Ten Years After

Hoeveel bands die op Woodstock stonden komen in 2011 nog naar Friesland? Begin jaren zeventig scoorde het legendarische Ten Years After grote hits als Love Like A Man en I’m Going Home. Na een optreden op het legendarische Woodstock festival brak Ten Years After ook door in Amerika. Ten Years After anno nu kent nog grotendeels de originele bezetting van de band die in 1967 opgericht werd in Nottinghamshire. Leo Lyons, Ric Lee en Chick Churchill vormden toen samen met gitarist Alvin Lee een band die wereldberoemd werd; I’m Going Home geldt inmiddels als een ware klassieker in de rockgeschiedenis. Anno nu klinkt Ten Years After zowel oud en vertrouwd als nieuw en energiek. En elk live-optreden een bijzondere gebeurtenis is: voor de fans van vroeger maar ook voor de jonge liefhebbers van ruige, energieke bluesrock. Voor 17,50 euro ben jij getuige van deze (op voorhand al) bijzondere avond. Het Bolwerk opent haar deuren om 21.00 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland