Ilanois blijft met beide beentjes op de grond

Sfeervolle cd-presentatie in Poppodium Romein

Tekst: Harmen van Meekeren Foto's: Oscar Anjewierden ,

Het was lang wachten op het grote vervolg van Ilan Palstra en band. Ilanois is immers al jaren vol overgave bezig met een definitieve doorbraak. Afgelopen vrijdag was dan eindelijk het moment daar om de troef te spelen en Chase The Sun Down With Me te dopen.

Sfeervolle cd-presentatie in Poppodium Romein

Het was lang wachten op het grote vervolg van Ilan Palstra en band. Ilanois is immers al jaren vol overgave bezig met een definitieve doorbraak. Afgelopen vrijdag was dan eindelijk het moment daar om de troef te spelen en Chase The Sun Down With Me te dopen.

Chase The Sun Down With Me is de naam van het nieuwe album. Als je naar de albumcover kijkt, weet je al dat het niet om het eerste het beste bandje gaat. Leuk detail: De heren hebben het album geproduceerd met Simon Gogerly. Deze Engelsman heeft onder andere albums geproduceerd voor U2 en Gwen Stefani. Met dit in het achterhoofd konden de bezoekers zich klaarmaken voor een avond vol kwaliteitsmuziek.

De heren werden voorgesteld aan het publiek en kregen officieel hun album toegereikt. In deze voorpresentatie werd al snel duidelijk dat de heren ontzettend veel werk hadden verzet om dit album te creëren. Tegen het emotionele aan begonnen de heren aan hun set. Ze zetten uiteen met So Don’t Tell Me You Know. Een strakke track waarbij de heren eigenlijk doorgaan waar hun vorige album was gestopt. Hetzelfde gold voor het opvolgende 1000 Keys, een pakkend nummer, maar niet iets nieuws voor de band. Hier kwam verandering in toen Ilanois het emotionele nummer Beautiful inzetten. Slechts de bassist, die een losse riff speelde op de keys, en de zanger die alle emotie in zijn zang gooide. Hierdoor werd het publiek helemaal meegenomen. Een nummer die ook de veelzijdigheid binnen Ilanois onderstreept.

Leuke bijkomstigheid was dat de heren gebruik maakten van visuele effecten. Bij het nummer Fireflies werden kleine lichtbolletjes geprojecteerd die vuurvliegjes moesten voorstellen. Erg leuk bedacht en het voegde zeker wat toe. Als afsluiter werd de titelsong Chase the sun down with me gepeeld. Het publiek ging los en ook de band was zichtbaar aan het genieten. Dit zorgde voor een hele goede ambiance. Wat een fantastische band is dit toch.

Nadat de setlist was afgewerkt, nam zanger Ilan Palstra dankbaar gebruik van de rust. Oprecht bedankte hij het publiek voor hun komst naar Romein. Hij zei onder meer dat hij verschrikkelijk trots was op zijn band en vond dat het een topalbum was geworden. Een statement die hij zeker kon maken. Opviel was dat Palstra gewoon met zijn voeten op de grond blijft staan. Hij geniet echt van het muziek maken. Waar andere artiesten vaak wat sterallures krijgen, blijft Palstra gewoon. Dit werd bevestigd toen hij na afloop in de ontvangst uitgebreid de tijd nam om elke bezoeker zijn of haar handtekening te geven. Hij deed dit niet uit de losse pols, maar hij trok echt de tijd ervoor uit om even een praatje te maken.

Morgen presenteert Ilanois Chase The Sun Down With Me in Paradiso te Amsterdam.