BlackboxRed doet een doosje open (2)

Een kijkje achter de schermen van BlackboxRed tijdens een drukke periode

Eva van Netten / BlackboxRed ,

We schreeuwden het al over het weide veld van Into the Great Wide Open, voordat het eigenlijk officieel de wereld ingeholpen mocht worden: “WE SPELEN OP EUROSONIC!!”. Tussen onze drukke werkzaamheden op Into the Great Open door, kregen wij dit nieuws te horen van Meta Witkamp. De reden dat we op Eurosonic spelen hebben we te danken aan het Freesonica project.

Een kijkje achter de schermen van BlackboxRed tijdens een drukke periode

We schreeuwden het al over het weide veld van Into the Great Wide Open, voordat het eigenlijk officieel de wereld ingeholpen mocht worden: “WE SPELEN OP EUROSONIC!!”.  Tussen onze drukke werkzaamheden op Into the Great Open door, kregen wij dit nieuws te horen van Meta Witkamp. De reden dat we op Eurosonic spelen hebben we te danken aan het Freesonica project, waarvoor wij dit jaar geselecteerd zijn.

Vervolg op dit artikel.

“Vi-Vi-Video”

Nee, dat is niet iets wat we zingen voordat we de video gaan opnemen…  Het is dan eindelijk zover! Terence Amerika, bekend beroemd en berucht van de Academie voor Popcultuur, arriveerd in Leeuwarden om samen met ons de eerste beelden te schieten voor de videoclip van Scream Louder. Eerder deze avond zijn wij al op pad gegaan om de brug wit te schilderen.  Ja, inderdaad, de brug wit schilderen. Waarom dan? Omdat wij de tags van “skimpie, chantal, kelly en jeffry loves chaniqua” niet zo mooi vonden voor in de clip. Nadat Peter Fiolet (bekend beroemd en berucht van de Academie voor Popcultuur en daarbuiten) ons een uurtje in de make-up gezet heeft, is het tijd om te vertrekken naar ‘onder de brug’ in Aldlan. Daar aangekomen zetten we het drumstel en de gitaarspullen op. We merken al snel dat het geen hartje zomer meer is en dat een 15denier-panty en een jurkje niet de allerbeste outfit is voor -2 graden.  Maar, als echte rocksterren bikkelen wij gewoon drie uren lang door. Close-ups, All-over-Shots, Single-shots, Instrument-shots, ander filter, lamp aan, lamp uit, nieuwsgierige hangjongeren.. De ijspegels hangen bijna aan onze neuzen, maar rond een uur of elf kunnen we toch roepen: “IT’S A WRAP!!”

Maar deze Wrap heeft nog wel een vervolg. Want wij zijn niet de enige personen die in de videoclip te zien zullen zijn. Na wekenlange auditie rondes, scoutingsessies, juryrapporten en heftige discussies, hebben we een mooie groep figuranten gevonden. De eisen ‘lekker, hip en een uithoudingsvermogen’ zijn daar aan alle kanten vanaf te zien! Het is twaalf december en minstens zo koud als de eerste videoshoot-dag. Dit keer hoeven we zelf niets te doen, wat het misschien nog wel kouder maakt dan voor de figuranten. Nadat de hippe en lekkere mensen zich om ons heen verzameld hebben, legt Terence de bedoeling van de avond uit. ‘Het wordt voornamelijk rennen en schreeuwen’.  En dat is nou precies wat we willen. Een beetje rebelleren in het donker door de stad! Dit blijft zeker niet onopgemerkt. Na een paar takes verplaatsen we met z’n allen naar een andere straat (voor de kenners: vlak achter Poppodium Romein). We hebben  amper twee schreew-en-ren sessies erop zitten en iemand laat blijken het er niet mee eens te zijn. “FLATSJ”. Zo, ongeveer tussen Nena en mijzelf in. Flabbergasted is wel het beste woord voor de omschrijving van onze gezichten… Er is waarempel iemand ons met eieren aan het bekogelen! Na het tweede ei roept een van ons “Ja toe maar hoor, nog  4, er zitten toch maar 6 in het doosje!”. We hebben er wel genoeg van en besluiten andere mensen in andere straten maar eens te laten horen hoe hard er geschreeuwd moet worden voor onze video. Tot zover ziet het er erg tof uit, vinden we zelf. Nadat Nena, waarvoor een hoofdrol weggelegd is, de laatste’omval-shots’ (ze omschrijft op Facebook: mijn kont is nu BlackbruisedRed..( sorry!) heeft opgenomen  is het nu toch echt  A WRAP!

Romeo en Juliet zijn ook een duo…

En dat hebben we geweten ook. Na de eerste sessie over podiumpresentatie volgde natuurlijk de tweede sessie. Dit keer lekker praktijkgericht aan de slag. Na een reeks theateroefeningen komen we aan op het uitbeelden van een liedje. “Waar gaat dit liedje over? “. Ja shit zeg, daar vraag je me wat hè. Frustratie, wil je me wel of wil je me niet, liefde, maar geen echte liefde, maar toch….” Oke, genoeg informatie blijkbaar om mee aan de slag te gaan. In het kader van ‘de theater oefening’ wordt er versierd, verleid, geknuffeld, geduwd, geschreeuwd en gehuild. Wat een dramatische romeo-en-julia bedoening in de anders altijd zo grungie-gevulde oefenruimte. “Nu gaan jullie het liedje spelen en denk je aan de scène die je net gedaan hebt”. En het helpt! Je kan zeuren wat je wilt als je zelf in een bandje speelt en dit maar onzin vindt… Maar het is verdomde leuk.
“Waar gaat jullie eerste couplet eigenlijk over?” als we even gepauzeerd zijn. “Haha, ehm.. Seks!” “Ow, hehe, fijn! Seks! Nou kom op nog een keer spelen en denk daaraan!” vervolgens schalde het woord “SEKS!” nog een stuk of twintig  keer door de oefenruimte. Ha, gelukkig..we zijn weer op niveau!

Bloed, Zweet en Optredens

Nog twee weken en dan is het zo ver. Eurosonic begint! Niet één, niet twee, maar drie optredens voor BlackboxRed tijdens dit toch al oh-zo drukke weekend! Want naast veel optreden runt Eva overdag nog een evenement en bestookt Stefan menig bezoeker met BlackboxRed demo’s en visitekaartjes. Wil je BlackboxRed in alle glorie bewonderen? (waarschijnlijk zien we er tijdens optreden nummer drie niet zo glorieus meer uit, maar zijn we wel extra legendarisch! ) Dan kun je op de volgende tijden en plaatsen ons zien spelen:

13-01-2011 @ Donovans 21:00 uur
Peperstraat 10 Groningen

14-01-2011 @ Images 21:30 (with a special release!)
Poelestraat 30 Groningen

15-01-2011 @ Chaplin’s Pub (tijd nog niet bekend, hou de websites in de gaten)