Smack The Apple op weg naar het debuutalbum Smack The Apple op weg naar het debuutalbum

Een kijkje achter de schermen bij Smack The Apple

, Tekst: Smack the Apple (Floris de Bruijn) Foto's: Marieke van der Veen

Smack The Apple op weg naar het debuutalbum

Een kijkje achter de schermen bij Smack The Apple

Tekst: Smack the Apple (Floris de Bruijn) Foto's: Marieke van der Veen ,

Met nog slechts anderhalve maand te gaan, komt de release van ons debuutalbum Run A Bit Faster steeds dichterbij. De drums hebben we opgenomen in een studio, maar de rest spelen we thuis in. Het is toch wel gaaf om een deel van de plaat thuis op te kunnen nemen!

Een kijkje achter de schermen bij Smack The Apple

31 maart is de datum van onze album releaseparty, die komt nu toch wel heel dichtbij! Het wordt een race naar de finish, maar wij zijn er van overtuigd dat we een verpletterende plaat gaan neerzetten. De naam? Run A Bit Faster!

Na een lange reeks optredens wilden we weer gaan schrijven. Twee oefensessies later en nog altijd geen optreden in het verschiet. Toen het schrijven niet zo lekker ging gooiden we het roer om. We hadden nog geen goeie demo of EP, laat staan een album om onszelf mee te promoten. Dus daar moest wat aan gebeuren. ‘Wij gaan een plaat opnemen!’

In no-time was er een datum voor de releaseparty en de weg daar te komen werd langzaam uitgestippeld. Hoe meer tijd we er in staken, hoe serieuzer het werd. Na een aantal weken was het duidelijk: dit wordt ons kindje.

Tijdens de preproductie viel alles op zijn plaats. Nog niet alle nummers waren plaatwaardig, dus terug naar de oefenruimte om alles te herschrijven. Ondertussen hielden we een videoblog bij. Omdat er geen optredens waren, was dit een ideale manier om toch een beetje in beeld te blijven. Elke twee weken komt er een nieuwe blog online die te vinden is op ons YouTubekanaal.

Omdat we elkaar dagelijks zagen besloten we met z’n drieën een huis te zoeken in Leeuwarden. Deze was snel gevonden, maar er moest eerst nog even flink geklust worden voordat wij het huis ‘Smack The Apple House’ konden noemen.

Ondertussen werd er een begin gemaakt aan het ontwerp voor onze plaat, het zoeken van een studio, welke microfoons we wilden gebruiken, en het regelen van de financiële kant van het verhaal. Wat klinkt het toch allemaal eenvoudig, als je het zo even opsomt.

Na een dikke drie maanden begonnen we met de opnames, waarvan als eerste de drums. We kwamen om ongeveer 2 uur ‘s middags aan bij studio Delay in Bovensmilde en hebben de rest van de dag besteed aan het opbouwen van het drumstel, het stemmen ervan, en het plaatsen van de microfoons. Rond een uurtje of 2 ‘s nachts stond alles goed en konden we nog even rustig een filmpje kijken om vervolgens lekker te gaan slapen op onze campingmatjes en de volgende dag om 9 uur ‘s ochtends weer te beginnen. Ook deze nacht haalden we ons gemiddelde van vijf uur slaap.

OK, de drums staan op tape, nu de rest nog. Aangezien wij samenwonen, en geen grote ruimte meer nodig hadden met goede akoestiek om een drumstel in op te nemen, kwam er een thuisstudio. We hebben alle benodigde opnamespullen gehuurd en zijn begonnen aan met opnames voor de gitaar en basgitaar. Het is toch wel gaaf, dat we een deel van de plaat thuis opnemen.

Het werk voor de cd cover gaat verder, net als het zoeken naar een mixer en een cd perserij. We zijn nu nog druk bezig met het opnemen van de gitaar en de basgitaar, om vervolgens met de zang van start te gaan. We werken keihard, but we still have to ‘Run a bit faster’.


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland