#KPVF Update: Voorronde Drachten

AmayamA wint vijfde voorronde Kleine Prijs van Fryslân

Negen voorrondes gaan de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân voor. In de #KPVF Updates brengt 3VOOR12/Friesland je op de hoogte van de tussenstand. Wie is op ramkoers met de finale op 21 mei in Poppodium Iduna?

AmayamA wint vijfde voorronde Kleine Prijs van Fryslân

AmayamA, Fortuna Avenue, Honke de Par, Pitboer en VanderHoek waren de kandidaten voor een plek in de halve finale. Muziekcafé Scooters in Drachten was het plaats delict en de jury beoordeelde wederom het talent aan de hand van de versgedrukte beoordelingsformulieren.

Pitboer: Vol zelfvertrouwen en geschminkt als een roodharige Beast, wist hij met zijn kleinkunst het publiek snel naar zijn hand te zetten. De jury roemt zijn goede instrumentbeheersing, de opvallende eigen stijl en presentatie. ‘Zeker geschikt voor het Leeuwarder Straatfestival’, is wat in het rapport staat opgetekend.

Honke de Par: ‘Een feestje, een plezier om naar te kijken’, zo noteerde de jury. Met hun Friestalige rock en koddige, beweeglijke frontman wist de band niet alleen het publiek maar ook de jury te entertainen. De baslijnen, de melodieën en de samenzang verdienen volgens de jury extra pluspunten.

AmayamA: Rock met, naar eigen zeggen, een Caribische bite. Deze zeskoppige multiculti-band is met roots in de Dominicaanse Republiek, Aruba en Friesland alles behalve doorsnee te noemen. ‘Vrolijk, aanstekelijk, uitstekende drummer en goede zangpartijen’,  zo luidt de conclusie van de jury.

Vanderhoek: Normaal een vierkoppige rockband, vanavond een singer/songwriters duo met stemmige liedjes over de liefde, veroveringen en spannende gedachtes. De jury was met name te spreken over de presentatie en motivatie van de vrolijke zangeres.

Fortuna Avenue
: De band is nog maar kort bij elkaar en het optreden in deze voorronde was zelfs het eerste optreden ooit. Eerste optreden of niet: de enthousiaste female fronted rockband scoort qua spelvaardigheid een ruime voldoende bij de jury. ‘Een strak bandje met zekere veel potentie’, aldus de jury.


Na het nodige wikken en wegen en discussiëren, komt de jury rond middernacht met het eindoordeel. AmayamA wordt gekozen tot winnaar van de vijfde voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân. Daarmee verovert AmayamA per direct een plek in de halve finale! De andere deelnemende bands maken nog kans op een wildcard. Deze worden uitgedeeld als de voorrondes er op zitten.

De volgende voorronde is op zaterdag 5 maart in de Musykfabryk in Heerenveen.