#KPVF Update: Voorronde Dokkum

Mundo Park wint vierde voorronde Kleine Prijs van Fryslân

Negen voorrondes gaan de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân voor. In de #KPVF Updates brengt 3VOOR12/Friesland je op de hoogte van de tussenstand. Wie is op ramkoers met de finale op 21 mei in Poppodium Iduna?

Mundo Park wint vierde voorronde Kleine Prijs van Fryslân

Bad End, Between Oceans, Mundo Park, Pitch Black Revolver en Wayn.O waren de kandidaten voor een plek in de halve finale. Jongerencentrum Zero in Dokkum was het plaats delict en de jury beoordeelde wederom het talent aan de hand van de versgedrukte beoordelingsformulieren.

Bad End: De rockmuziek van het vijftal gaat er goed in bij de toehoorders. De jury is met name onder de indruk van de fanatieke zanger, die in één nummer zelfs het hoge podium van Zero afspringt en tussen het publiek verder zingt. Ook kunnen de bluesnummers van Bad End rekenen op positieve kritiek van de jury.

Between Oceans: De charmante zangeres blijkt een strot te hebben waar menig rockdame jaloers op kan zijn. In het juryrapport staat opgetekend dat de band creatief is, verrassende riffs laat horen en een goede podiumpresentatie heeft. Op speelvaardigheid en compositie gooit de band ook hoge ogen.

Mundo Park: Twee juryleden kwamen woorden en cijfers tekort voor Mundo Park. Op alle onderdelen (originaliteit, creativiteit, compositie en speelvaardigheid) kreeg de band van hen een ‘9’. Enkele trefwoorden uit het juryrapport: creatief, strak, allure, goodlooking en zelfs theatraal. De juryleden zijn enorm onder de indruk van de zanger en vinden dat de band super op elkaar is afgestemd.

Pitch Black Revolver
:  ‘Motorhead, maar dan beter!’, valt te lezen in het juryrapport. Dit Dokkumer kwartet rockt de hele Zero naar z’n mallemootje en doet dat volgens de jury op een heel authentieke en complete wijze. De composities zitten goed in elkaar, en de heren spelen gewoon lekker als zichzelf, zonder een showtje op te voeren.

Wayn.O: De jury ziet de uniformiteit in de band en roemt de duidelijke show en het complete plaatje dat Wayn.O op het podium weet neer te zetten. Met de speelvaardigheid is het allemaal prima in orde en ook de creativiteit en composities scoren goed: ervaring is het toverwoord.


Volgens de jury was het een afwisselende avond, maar uiteindelijke kroonde ze toch Mundo Park tot winnaar van de vierde voorronde. Daarmee verovert Mundo Park per direct een plek in de halve finale! De andere deelnemende bands maken nog kans op een wildcard. Deze worden uitgedeeld als de voorrondes er op zitten.