Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

MPDrieGigs: Rococo + Elle Alpha
De donderdagavond in het café van Poppodium Romein staat inmiddels vertrouwd in het teken van de MpDrieGigs: de altijd gratis toegankelijke avond met jonge talentvolle acts. Vanavond is het de beurt aan twee Groningse acts: Rococo en Elle Alpha. Catchy indie pop in de traditie van Two Door Cinema Club en Bloc Party, dat is waar de drie vrouwen van Rococo voor staan. Niet voor niets stonden ze vorig jaar al in het voorprogramma van The Drums. Elle Alpha bestaat uit de ambitieuze singer/songwriter Elle Stoffers en haar 5-koppige begeleidingsband. Om 20.00 uur gaan de deuren open.

Mystage: Metal Edition
Liefhebbers van Death Metal opgelet: vrijdag staan er maar liefst 5 bands, voor maar 5 euro, geprogrammeerd in Iduna te Drachten. Vanaf 20.00 uur zie je Summon The Flood, Lifeless, Funeral Whore, Obscure Infinity en Burning Hatred. Summon The Flood komt uit Drachten en nam recentelijk de eerste EP op, Lifeless komt uit Dortmund en zal de avond afsluiten met pure death metal zonder concessies. Ook uit  Duitsland komt Obscure Infinity en zij brengen trash en black metal naar Drachten in de traditie van de beste jaren negentig acts uit het genre. Funeral Whore en Burning Hatred zijn de andere Nederlandse vertegenwoordigers op deze avond.

Pinheadz
De Pinheadz bestaan tien jaar en dit vieren ze aanstaande vrijdag in Het Bolwerk te Sneek. Drie Duinluizen van een zandplaat in het noorden van het land introduceren de Waddenpunk en geven alles wat er in zit. In de tien jaar dat ze bestaan hebben de Pinheadz inmiddels een flinke reputatie opgebouwd als het gaat om hun live shows: energierijk, foute humor en maatschappijkritische teksten. Dit alles vormt de perfecte formule voor een strakke en vooral vermakelijke show. Om het feest compleet te maken komen de psychobilly’s Cenobites en is er local support van Joggle Jogglers. De zaal gaat open om 20.00 uur, de entree is 5 euro.

Vlaanderen Roept! Dag IV: Broken Glass Heroes

Voor de vierde vrijdag op een rij presenteert Podium Asteriks het Vlaanderen Roept! festival. Tim VanHamel (Millionaire) en Pascal Deweze (Sukilove) vormen samen Broken Glass Heroes. Wat begon als de soundtrack van de Vlaamse serie Benidorm Bastards is inmiddels uitgemond in een album vol met nazomers sixties geïnspireerde popliedjes. In het voorprogramma Head Full of Flames dat met hun schimmige folk en beeldrijke Americana al de nodige prijzen behaalde. Aanvang is 20 uur, de entree 6 euro.

A Silent Express
Met het Friese A Silent Express is het hard gegaan het afgelopen jaar. Speelden ze een jaar terug voornamelijk binnen de Friese provinciegrenzen, nu is het vooral daarbuiten. Serious Talent bij 3FM, een platencontract bij 8Ball en drie dikke hits verder is A Silent Express in een jaar tijd uitgegroeid tot een niet te missen speler in de Nederlandse popmuziek. Aanstaande zaterdag staan ze in Het Bolwerk. Will I Be Around, I Never Saw This Coming en I Can’t Say (I Wasn’t Afraid) zullen niet op de setlist ontbreken. Het voorprogramma is in handen van Kinkobra. De deur gaat om 21.00 uur open een kaartje kost 8 euro. Scholieren en studenten betalen op vertoon van hun CJP- of schoolpas slechts 5 euro!

Vanderbuyst

Het Nederlandse Vanderbuyst geven de jaren tachtig hardrock een nieuwe impuls. Het headbangende en in ‘leather en denim’ geklede trio staat bekend als een echte live band. Een wild springende gitarist met strakke solo’s en een drummer die het publiek af en toe op een vette solo trakteert. Geïnspireerd door bands als Van Halen, Deep Purple en Thin Lizzy brengt Vanderbuyst ouderwets goede hardrock en zaterdag doen ze dat in Romein. Het voorprogramma wordt verzorgd door Lick uit Deventer, die je in hetzelfde genre mag scharen. De deuren van Romein gaan open om 20.00 en de entree bedraagt slechts € 5,-.