Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

MPDrieGigs: Palalalaka + Stanton
Het recept is inmiddels vertrouwd; twee opkomende bands spelen iedere donderdagavond in het café van Poppodium Romein. Vanavond is dat niet anders. De Amsterdamse formatie Palalalaka is het geesteskind van de twee broers Maarten en Simon van Vliet. Vorig jaar kwam met The Invention of Breakfast de eerste plaat uit. De vierkoppige Leeuwarder formatie Stanton is nog niet zo ver. Wat weten we wel? Dat de naam een afgeleide is van hun favoriete acteur Harry Dean Stanton. Vanaf 20.00 uur kun je gratis de Westerkerk binnenwandelen.

De punkers van Tech 9 komen naar Sneek

Deze vrijdag organiseert Het Bolwerk weer een show op locatie in Café the Legend. Punk is het toverwoord, Tech 9 is de band. Al sinds 1982 zijn deze Nederlandse punkers bezig, maar begin jaren negentig begint het echt te lopen en worden ze één van de vaandeldragers van de hardcore punkscene rond Maastricht en Eindhoven. Houd je van no-nonsense harde punkrock? Pak dan een biertje en feest vanaf een uur of 21.00 lekker mee! De entree staat op €5,-. Ook op het podium: Sidewalk + 0Fight8.

The Hot Stewards + Stanton coveren er op los bij Podium Asteriks
Wil je Stanton dit weekend voor de tweede keer aan het werk zien? Kom dan vrijdag naar Podium Asteriks in de Blokhuispoort, want daar verzorgen ze samen met The Hot Stewards een bijzonder feestje. Gladde pianoklassiekers uit de 70s en 80s worden omgetoverd in ruige gitaarnummers. Volle festivalweides of kleine kroegjes; overal zorgt dit internationale gezelgschap voor een feest van herkenning. Aanvang is 20 uur, de entree 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden.

Waar zegt u? Zwaagwesteinde?

Soms gebeurt er iets op plaatsen waar je het niet verwacht. Zo berichtten we al eerder dat de liefhebbers van hiphop dit weekend naar Oenkerk kunnen, maar ook in Zwaagwesteinde valt dit weekend het een en ander te beleven. Open Your Eyes is een door bands ontwikkeld platform om talent meer invloed te geven op de podia waar ze spelen. Het begrip bandavond krijgt zodoende een nieuwe dimensie waarbij totaalbeleving voorop staat. Vrijdag moet dat gebeuren met NewSense Memory, XQS en Beyond the Scene. Het Badhus gaat open om 20.30 uur, via de site van Open Your Eyes kun je een vrijkaartje printen.

Peter Pan Speedrock + New Killer Stars in Romein

Harde muziek, bier en plezier: Peter Pan Speedrock komt zaterdag wederom naar Poppodium Romein. Met meer dan 1250 shows en 10 albums, mag Peter Pan Speedrock gerekend worden tot één van de grootste Nederlandse bands. Met het vorig jaar verschenen album We Want Blood! bewijst de band nog altijd springleven te zijn. Ook springlevend is het Leeuwarder drietal New Killer Stars, dat vorig jaar het bijzonder goed ontvangen debuut Crash Their Parties And Rob Their Houses uitbracht. Rauw, hard, energiek; maar altijd swingend. De speedrockers van Jarretank openen de avond. De deuren van Romein gaan om 20.00 uur open, de entree bedraagt €13,-.

Hard, harder, hardst in Iduna
Iduna zal deze vrijdag op haar grondveste trillen met snoeiharde Hardcore Stoner Metal van Nederlandse bodem. Otis, Greyline en SWIMorDROWN nemen vrijdag bezit van het Drachtster poppodium. In vier jaar tijd speelde Otis meer dan 100 shows in binnen- en buitenland en mag dan ook zeker gerekend worden tot één van de aanstormende talenten binnen haar discipline. ‘Heavy Metal tracks, vermengd met een fikse dosis Rock en de bravoure van een ouderwetse punkgroep’, dat is hoe Greyline zichzelf omschrijft; iets wat hun reeds al op Eurosonic/Noorderslag bracht. De Heerenveense formatie SWIMorDROWN is een vijfkoppige hardcore band, die in augustus 2010 haar eerste cd opnam. Tijd om met dat album de grenzen over te gaan? Eerst nog eventjes naar Drachten! Iduna opent haar deuren om 20.00 uur, de entree bedraagt €5,-.


Verder dit weekend:

Op donderdag 2 Meter Sessies @ Lawei Drachten, 20:00 uur - €24,30
Op zaterdag Back to the 70s, 80s, 90s @ Het Bolwerk Sneek, 21:00 uur – gratis
Op zaterdag Edsilia Rombley @ Harmonie Leeuwarden, 20:30 uur - €22,50
Op zondag Putkapel live cd opnames @ Het Bolwerk Sneek, 15:00 uur - gratis