Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Jan Douwe Kroeske met zijn 2 Meter Sessies en Luka Bloom
Je bent er dol op of je kent het simpelweg (nog) niet. 2 Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske is het rijkste programma van radiostation KinkFM. Rijk aan sessies that is, want Kroeske bezit inmiddels circa dertig meter aan geluidstapes en beeldbanden met daarop een luttele 1500(!) opnames van sessies. Van Triggerfinger via The Posies, langs Elliot Smitt naar Coldplay. Kroeske neemt de bezoeker van het theater mee langs een rits van zijn opnames en de Ierse singer-songwriter Luka Bloom omlijst de presentatie met zijn muziek. Bereid je voor op anekdotes die nog geschreven moeten worden. Vanavond in Stadsschouwburg De Harmonie voor € 26,50.

Friezen in de kijker bij MpDrieGigs
Het concept van Poppodium Romein leent zich ervoor. Vanavond staan er wederom twee Friese beginnende bands op het kleine podium van Romein. Een van de twee bands is Joggle Jogglers; deze Makkumers doen het makkelijk met hun concessieloze punkrock in de sfeer van Bad Religion en het latere werk van Pennywise. De Jogglers worden bijgestaan door Barbed Wire, winnaar van het Parnas Jongerenlab. De twee bands kunnen hun platenkast aanvullen met een usb-stick met daarop opnames van tijdens de MpDrieGigs. Vanaf 20:00 uur in Poppodium Romein voor helemaal graties.

Betaal wat je wilt voor Heist
We brachten je al eerder op de hoogte van het Pay What You Want-principe van Poppodium Het Bolwerk. Morgenavond, vrijdag, is de primeur en kun jij rustig twee eurocent of vijftig euro betalen voor je avond. Heist komt naar Sneek. En Heist komt hard. Verwacht een mix van stoner-, post- en hardrock van een hoog niveau. Heist sierde eerder al menig voorprogramma, maar staat in Het Bolwerk centraal. Viberider, een Pinkpopnaam van vorig jaar, vertolkt stonerpop en support Heist. De zaal is open vanaf 21:00 uur. Vind je het niks? Betaal dan ook niks.

Heatfest
Niet zomaar iets, die release van The Indie Blitz Orchestra van The Heatmachine. Yorn Overwijk en vrienden hebben besloten om er meteen maar een mini-festival van te maken. Voor vijf euro zie je namelijk Mixtape, Spotrockers en natuurlijk The Heatmachine. Doctor Chill, de Leeuwarder ideale schoonzoon, verzorgt didactische plaatjes van gisteren, vandaag en morgen. Het draait natuurlijk om het zeven-koppige orkestje The Heatmachine, maar let vooral ook op Mixtape. Jazz, funk, een overkill aan ritme en een uitstekende frontman; ze worden zelfs al favoriet voor de Kleine Prijs van Fryslân genoemd. Heatfest, daar wil iedereen bij zijn, want er zijn al meer dan tweehonderd kaarten verkocht. Zaterdag vanaf 20:00 uur in Het Bolwerk voor € 5,-.

Was noch?
Klerkx & The Secret in Poppodium Romein (Win kaarten!)
Working For A Nuclear Free City in Podium Asteriks (Win cd's!)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland