Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

MPDrieGigs: Lyonite + Hadzerr
Deze week is het de beurt aan de melodische en symfonische metalband Lyonite en de stevige pop rock van Hadzerr. Lyonite won onlangs de Music Battle 058 gewonnen en mag zich de beste band van de Noordelijke Hogeschool en Stenden noemen. De eerste band van deze avond is Hadzerr en is, met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar, een relatief jonge band. Ook zij wonnen onlangs een prijs, namelijk die van de Parnas Jongerenlab contest “Music = Life”. Hiermee werd gelijk een podiumplaats in Romein verdiend. Zoals gebruikelijk is de toegang gratis. Romein opent haar deuren om 20.00 uur.

Fates Warning
Vrijdag haalt Het Bolwerk één van de belangrijkste bands voor de progrock/metal naar Sneek: Fates Warning. Sublieme muzikaliteit gecombineerd met het rauwe en harde metalgeluid; al sinds 1983 zijn ze bezig en gelden samen met Dream Theater en Iron Maiden dan ook als een van de grondleggers van de progmetal. Maak je klaar voor de typische drumpatronen met snelle, vreemde tempowisselingen, complexe songstructuren, technisch hoogstaande instrumentale beheersing en nadruk op lange composities, die vaak gevat zijn in conceptuele verhaallijnen. De support komt vanavond van Sun Caged. Het Bolwerk gaat om 20.00 uur open, de entree is 12,50 euro.

Gregory Page + Florian Wolff
De Engelse singer/songwriter Gregory Page stond eerder als voorprogramma van Iron Butterfly in Iduna, maar komt vrijdag terug als hoofdact. De klassiek geschoolde Page brengt een mengeling van jazz en folklore met altijd een bepaalde zweem van melancholie. Gecombineerd met het vermogen het leven van nu in teksten te vatten op een realistische, gevoelige en toch humorvolle manier getuigen van een geweldig vakmanschap. De support komt van Groninger Florian Wolff. Zorgvuldig gecomponeerde feelgood popsongs worden op goed gekozen momenten afgewisseld met zijn rauwere kanten. Eerder stond hij al op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Iduna opent haar deuren om 20.00 uur, de entree is 7,50 euro aan de deur en 5,- euro in de voorverkoop.

In A Cabin With: Me & Stupid
In a Cabin With is een bijzonder project waarbij de betere, vaak Nederlandse, musici op diverse locaties in de wereld nummers opnemen met locale muzikanten. Dit keer zijn het Peter Visser en Carol van Dyk van Bettie Serveert die samen met een aantal toonaangevende Australische muzikanten onder het pseudoniem Me & Stupid tien nummers hebben opgenomen. Op vrijdag komt Me & Stupid naar Poppodium Romein in Leeuwarden. In het voorprogramma staat GEM zanger en frontman Maurits Westerik, die druk bezig is met het opnemen van de nieuwe GEM plaat. De deuren van Romein gaan open om 20:00 uur en de entree bedraagt € 9,-.

Vlaanderen Roept! Dag V: Mintzkov + Monstertux

Alweer de laatste dag in het vijf vrijdagen durende Vlaanderen Roept! festival. Afsluiter van het festival is Mintzkov. Deze Vlaamse talentvolle alternatieve rockband bracht vorig jaar hun derde album Rising Sun, Setting Sun uit en oogstte daarmee veel lof van de critici. Gebalde rocksongs, mooie melodieën en warme samenzang vormen de basis van dit succesalbum. In het voorprogramma geen Vlamingen, maar wel Monstertux, dat met The Alison Album (2009) misschien wel het beste alternatieve album van Friese bodem produceerde. Podium Asteriks opent om 20.00 uur de Blokhuispoort. De entree bedraagt 6 euro.

Kraantje Pappie (try-out nieuwe cd)
De Nederlandstalige rapper/mc uit Groningen, Kraantje Pappie is toe aan een nieuwe plaat en komt daarom voor een exclusieve try-out naar Drachten. Aangesloten bij Noah’s Ark, het label van Jiggy Djé, werkt de talentvolle Kraantje Pappie zichzelf langzaam omhoog tussen de grote namen die de Nederlandse hiphop/rap cultuur rijk is. Voor het nieuwe album werkt hij samen met het Groningse Drum&Bass collectief Noisa. Of dit het verschil gaat maken kun je zaterdag zelf gaan ervaren in Poppodium Iduna. De deuren gaan open om 20.00 uur, de entree bedraagt 5 euro. Support is er van Engel ft. STW en Roelie Vuitton.

Zalige Zondag: Nomy Rosenberg Trio

Gypsy Jazz van uitzonderlijke klasse, dat is wat Nomy Rosenberg tijdens deze editie van Zalige Zondag naar Het Bolwerk brengt. Het broertje van Jimmy Rosenberg heeft zich ontwikkeld tot een van de beste slaggitaristen ter wereld en behoort tot de wereldtop van zijn genre. Als jongen van 6 jaar speelde hij al samen met zijn broer Jimmy de sterren van de hemel, geïnspireerd door zijn vader Mekkie Rosenberg en natuurlijk door de muziek van Django Reinhardt. Gevoelig, zachtaardig, vanuit het hart, vol van liefde, van liefde voor de Gypsy Jazz: zondag vanaf 15.00 uur in Sneek. De entree bedraagt 10 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland