Repetitie in beeld: Dina Drinks Tea Repetitie in beeld: Dina Drinks Tea

, Tekst & beeld: Erikjan Koopmans

Repetitie in beeld: Dina Drinks Tea

Tekst & beeld: Erikjan Koopmans ,

Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen? Repetitie in beeld biedt jou die kans. Fotograaf Erikjan Koopmans kreeg letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken bij het Leeuwarder/Zwolster muziekcollectief Dina Drinks Tea.

Nadat de overheerlijke pan nasi naar binnen was gewerkt pakte het 6-koppige collectief, waarvan de bassist helaas verhinderd was, de instrumenten op om een aantal van hun wonderschone liedjes te laten horen.

Een moment van rust
'De live-optredens van Dina Drinks Tea zijn een intense belevenis. Soms heel verstild en breekbaar, dan weer krachtig en ritmisch. Veel variatie, maar altijd warm, organisch en intiem. De muziek heeft iets magisch en creëert een gevoel van rust en ontspanning', vertelt de mooi vormgegeven website. En ondanks het gemis van de bassist vandaag zal blijken dat hier geen woord van gelogen is. De prachtige samenzang in combinatie met een veelvoud aan instrumenten en technische improvisaties zorgt dat de doelstelling 'het creëren van een moment van rust' absoluut bewerkstelligd wordt.

Naast het maken van muziek wordt er ook ruimschoots de tijd genomen om de visie van de band uit de doeken te doen. Waarom ze graag opereren als collectief in plaats van band en waarom ze de muziek maken die ze maken. En vooral ook hoe ze de toekomst voor zich zien. Al snel wordt duidelijk dat de muzikanten een duidelijk idee voor hun collectief hebben en dat ze hierin ook met zijn allen op één lijn zitten.

Muziek die gemaakt moet worden
Hoewel het de komende drie maanden wat rustiger rondom Dina Drinks Tea zal worden omdat bandlid en oprichtster Dina Popma naar Afrika afreist om daar een album op te nemen met meerdere muzikanten, beloven de leden daarna volop aan de slag te gaan om hun muziek aan de mensen te laten horen. Muziek die ze maken om mensen samen te brengen. Muziek die ontstaat zonder vooropgezet plan, op gevoel en emotie en die daarom gemaakt moet worden want Dina Drinks Tea omdat Dina geen koffie lust.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland