Friese Flitsen week 51

Kort popnieuws uit de provincie

redactie 3VOOR12/Friesland ,

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over Mundo Park, Jan ten Boom, Freesonica en het FreezeForze festival.

Kort popnieuws uit de provincie

Winnaar Freesonica posterwedstrijd bekend
De jaarlijks terugkerende posterwedstrijd van Freesonica is ditmaal gewonnen door Nikki Smits uit Utrecht. Vorig jaar werd Smits nog tweede. De wedstrijd is voor grafisch talent een goede kans om zichzelf in de kijker te spelen, want de winnende poster wordt ingezet om de Freesonica-bands op Eurosonic te promoten. Dit jaar zijn dat Mundo Park en Passengers. Volgens de jury heeft Smits vanwege haar originaliteit, creativiteit en prachtige uitwerking gewonnen.

Documentaire over boeker Jan ten Boom
Jan ten Boom is al dertig jaar lang boeker van bands uit vooral het alternatieve circuit. Het grote publiek zal hem niet kennen, maar in de popscene is hij een belangrijke speler. Zo belangrijk zelfs dat hij dit jaar werd genomineerd voor de Friese Popprijs. Die ging naar Podium Asteriks. Om meer inzicht te geven in het leven van de Jouster, volgde Fryslân Dok Ten Boom een half jaar lang. De uitzending is op 30 december vanaf 16.05 uur te zien op Nederland 2.

Mundo Park steunt 3FM Serious Request met nieuwe single
Meer Freesonica nieuws, want Mundo Park plaatste deze week een nieuw nummer op haar Bandcamp. Rock ’n Roll Machine heet het liedje en de band heeft er bovendien een actie aangekoppeld voor 3FM Serious Request. Diegene die het grootste bedrag doneert krijg een schilderij van 50x50cm van het officiële artwork van de single.