Bolt Thrower headliner Into The Grave 2012

Exclusieve show in Nederland

Peter Dijkstra ,

De Britse deathmetalband Bolt Thrower is hoofdact op de tweede editie van het Into The Grave festival. Het metalfestival in Leeuwarden is het enige podium in Nederland waar de eigenzinnige Britse band in 2012 speelt. De overige zeven namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Exclusieve show in Nederland

De Britse deathmetalband Bolt Thrower is hoofdact op de tweede editie van Into The Grave. Het metalfestival in Leeuwarden is het enige podium in Nederland waar de eigenzinnige Britse metalband in 2012 speelt. De overige zeven namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Bolt Thrower staat bekend als één van de betere livebands in het hardere muziekgenre. De deathmetalpioniers leverden met Realm Of Chaos (1989) en Those Once Loyal (2005) twee alom geprezen platen af. Volgend jaar viert de band zijn 25-jarige jubileum.

Into The Grave, dat eerder deze maand nog beloond werd met de Leeuwarder Courant Publieksprijs tijdens de Friese Popawards, wist de afgelopen editie een kleine tweeduizend bezoekers naar het Oldehoofsterkerkhof te lokken. Voor een duivels prijsje van €6,66 konden metalliefhebbers kijken naar onder andere Karma To Burn en Devin Townsend Project.

---
De voorverkoop begint op maandag 19 december. Ook voor 2012 blijft het duivelse prijsje van €6,66 overeind.