Troubadour Treffen vult Prinsentuin met akoestische klanken Troubadour Treffen vult Prinsentuin met akoestische klanken

Hartverwarmende verhalenvertellers dwingen tot luisteren

, Tekst: Ruben van Vliet | Foto's: Hesseltsje de Jong / Ruben van Vliet

Troubadour Treffen vult Prinsentuin met akoestische klanken

Hartverwarmende verhalenvertellers dwingen tot luisteren

Tekst: Ruben van Vliet | Foto's: Hesseltsje de Jong / Ruben van Vliet ,

De zeventiende editie van het Troubadour Treffen, het jaarlijkse singer-songwriter festival in de Leeuwarder Prinsentuin, trok met het mooie weer velden vol bezoekers. Het werd een intieme middag waar je als buitenstaander gedwongen werd om luisteraar te worden. Zachte klanken, warme gevoelens, genieten en verbondenheid waren de belangrijkste elementen van deze middag.

Hartverwarmende verhalenvertellers dwingen tot luisteren

De zeventiende editie van het Troubadour Treffen, het jaarlijkse singer-songwriter festival in de Leeuwarder Prinsentuin, trok met het mooie weer velden vol bezoekers. Het werd een intieme middag waar je als buitenstaander gedwongen werd om luisteraar te worden. Zachte klanken, warme gevoelens, genieten en verbondenheid waren de belangrijkste elementen van deze geslaagde en gevarieerde middag.

Naast jong lokaal talent als Mr. Midje en Forrester Soundtrack is er deze zondag in de Prinsentuin vooral plaats voor de oude rotten in het vak. Iain Matthews bijvoorbeeld. De singer-/songwriter die in de jaren zestig bekend verwierf met de Matthews Southern Comfort Band. De van oorsprong Britse zanger woont al enige tijd in Limburg en behoort vandaag in Leeuwarden tot één van de publiekslievelingen.

Onder het nagalmen van de laatste resonerende klanken van Matthews snelt het publiek naar de andere kant van het water. Jelle Paulusma, voorheen zanger in de alternatieve rockband Darryl-Ann (met onder andere Anne Soldaat), is al enige tijd solo succesvol aan de weg aan het timmeren. Tussen de terrassen van de Koperen Tuin is het heerlijk vertoeven bij de emotionele klanken van zijn muziek.

Zoals de zon het publiek verwarmde, zo verwarmde het Vlaamse duo True Bypass de harten. dEUS gitarist Craig Ward kwam per toeval in contact met Chantal Acda. Samen creëert het duo een setting waarin het publiek als het ware plaatsneemt in hun huiskamer. Kwetsbare songs dragen de breekbare teksten door de Prinsentuin.

Ernst Jansz, de inmiddels legendarische mede-oprichter van de succesvolle band Doe Maar, mocht het festival afsluiten. In 2009 zou hij ook komen optreden maar door ziekte ging dit destijds niet door. Met zijn vertaalde werk van Bob Dylan, onder de naam Dromen van Johanna, was het optreden van Jansz een ronduit geslaagde afsluiting. De zanger liet de luisteraar dichtbij zichzelf komen met verhalen over vroeger en verhalen over Indië. Verhalen die slechts omlijst werden door een akoestische gitaar. Leeuwarden luistert, geniet en ontspant op deze zonnige zondag in het park.

---
Wat: 17e Troubadour Treffen
Waar: Prinsentuin, Leeuwarden
Wanneer: zondag 21 augustus 2011

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland