Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

De zomerstop is voorbij, een nieuw popseizoen staat op de stoep. Het Bolwerk, Iduna en Romein houden de deuren nog eventjes gesloten, maar bij Podium Asteriks kun je vrijdag al weer terecht.

Donderdag | UB40 | WTC Expo

Red Red Wine, Kingston Town, I Got You Babe, stuk voor stuk wereldhits van de Britse reggaeformatie UB40. Frontman Ali Campbell mag dan inmiddels vertrokken zijn, UB40 gaat vrolijk verder. Na het vertrek van Ali is het Duncan Campbell die de vocalen op zich neemt. Volgens insiders geen straf, want Ali zijn stem heeft in de afgelopen dertig jaar flink aan kracht ingeboet. Donderdag komt de band naar het WTC Expo in Leeuwarden. Kaarten kosten €46,- en zijn verkrijgbaar via Ticketservice.

Vrijdag | GEM + TIKA | Asteriks  
Podium Asteriks start haar tweede jaargang met de Utrechtse band GEM. Na drie succesvolle platen keert frontman Maurits Westerik terug naar zijn gevoel. Het nieuwe album Hunters Go Hungry gaat over stad en landleven, de wens ergens te zijn of te komen en heimwee naar plekken die je nog niet kent. Het voorprogramma wordt verzorgd door TIKA, een nieuwe band rondom David Pino en Marien Dorleijn, frontmannen van El Pino and the Volunteers en Moss. Aanvang is 20 uur, de entree 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong Records te Leeuwarden.

Zaterdag | Slingepark Jam | Slingepark
Muziek, skaten en graffiti, dat is Slingepark Jam. Zaterdag is het evenement aan haar tweede editie toe. Vanaf 11.00 uur zijn er wedstrijden voor skateboarders, BMX-ers en inline skaters. DJ Problame ondersteunt de wedstrijden met een mix van dubstep, drum & bass, punk en ska. Ook zijn er twee podia met live muziek van onder andere ZoieZo, Swim Or Drown en Manu Armata. Stichting Aerosol Art zal bovendien samen met een aantal artiesten een graffiti demo geven. En hadden we al gezegd dat de hele dag gratis toegankelijk is?

Zaterdag | Best of Scooter’S live | Scooter’S Leeuwarden
Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden opent traditiegetrouw het nieuwe muziekseizoen met Best Of Scooter’S Live. Op deze avond kun je gratis kennismaken met bands die regelmatig in Scooter’S te vinden zijn. Zo zie je vanaf 22.00 uur onder andere Peers On Parade, Barry Nice & The Nice Guys, The Montanas, Robert-Jan, Stanton en Robbin’ Nude.

Zaterdag | D.I.S.C.O. | Designfabriek Leeuwarden
Vroeger, heel lang geleden, toen je ouders nog jong waren, kon je nog naar de rolschaatsdisco. Retro is hip, dus anno 2011 zijn er in Leeuwarden een paar enthousiastelingen die oude tijden doen herleven. D.I.S.C.O. roller skatin’ jam called Saturdays is de volledige titel van een avondje uit in de Designfabriek. DJ Leroy Rey en DJ Zero zijn de gangmakers. Vanaf 23.00 uur ben je welkom (met skates). Kaarten kosten €7,- in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij King Kong Records en de Designfabriek.

Zondag | Mr. Wallace + The Void Union | Prinsentuin Leeuwarden
De serie Prinsentuinconcerten voor de zomer van 2011 zit er bijna op. Met de culturele UIT-markt nog in het verschiet, is het zondag eerst tijd voor een middagje ska. En wie anders dan de winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân 2011, Mr. Wallace, is er meer geschikt om de Prinsentuin om te toveren in een ‘Skankers paradise’? De Amerikaanse ska-band The Void Union misschien. Zoals altijd is ook dit Prinsentuinconcert geheel gratis toegankelijk. Dat het vanaf 14.00 uur maar een zonnige zondag mag worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland