Het Spotify lijstje van... Jacco de Boer!

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

Jacco de Boer ,

Spotify is het legale antwoord op Napster, Kazaa en Torrents. Zelfs de bazen van de BUMA hoeven niet meer te downloaden. Wij, en anderen met ons, maken graag gebruik van Spotify. 3VOOR12/Friesland brengt jou lijstjes van mensen die met twee benen in de Friese popscene staan. Klikt u maar!

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

Spotify is het legale antwoord op Napster, Kazaa en Torrents. Zelfs de bazen van de BUMA hoeven niet meer te downloaden. Wij, en anderen met ons, maken graag gebruik van Spotify. 3VOOR12/Friesland brengt jou lijstjes van mensen die met twee benen in de Friese popscene staan. Klikt u maar!

Jacco de Boer. Wie in Friesland kent hem niet? In het dagelijks leven conceptdeveloper bij de NDC Mediagroep en zelfbenoemd ‘full time geek’. Ooit was hij eindredacteur voor Planet.nl en muziekredacteur/recensent voor Retecool.com en Planet.nl. Momenteel is Jacco vooral heel druk als aanjager van het Fryske Cash project. Overal staat hij met zijn neus vooraan en dat is ongetwijfeld terug te zien in zijn muziekkeuze. Dat is de man, dit is de lijst: KLIK!

1. Tearist - Living: 2009 - Present
Gotich Synthpunk, wat een een concept! Duo Tearis treedt op in fabriekshallen en desolate ruimtes. Fans filmen dat. Band ript audio van YouTube filmpjes en brengt het uit op vinyl. Overweldigend!

2. Vortex Rikers - The Story So Far

Onheilspellende electronica die klinkt als een nachtelijk wandeling door een desolate nieuwbouwwijk in de jaren 80, aus Deutschland, gratis downloaden:  http://vortexrikers.bandcamp.com/album/nullpunkt-ep

3. The Midnight EEZ - The Midnight EEZ
Ierse DJ kreeg in 1995 een demo in zijn handen gedrukt van twee wannabe artiesten buiten een platenzaak in NY. Bij een verhuizing vond hij de opnames terug en bracht ze uit. The Midnight EEZ zelf zijn onvindbaar. Golden Age hiphop uit de tijd voordat Diddy er hip pop van maakte en Nas het liever over champagne had dan zijn roots.

4. Blood Orange - Coastal Grooves

Zoveelste incarnatie van muzikale duizendpoot Dev Honte. Upbeat, dansbare jaren 80 pop met een hedendaags en geil randje. Contender voor plaat van het jaar.

5. FWY! - CA 80's - 90's
The XX en The Cure van vroeger die op een roadmovie gaan waar er alleen maar 's nachts gereden mag worden. Magical, betoverend, geweldig. Technisch gezien staat ie niet op Spotify, maar wel op die van mij, snaptuwel?

6. Giana Factory - Save The Youth
Onderkoelde Deense damespop met veel electronica en diepe, diepe, baslijntjes. Probeer tophit Rainbow Girl maar eens uit je kop te krijgen.

7. The Advisory Circle - As The Crow Flies

Geeks met een voorliefde voor soundtracks van jaren 70/80 tv series die door de Radio Workshop van de BBC werden gemaakt. Raakt me zeer diep, weet niet waarom maar het is een spirituele ervaring. Voor mijn vriendin onzinnige keyboardgepingel.

8. Metromony - The English Riviera
Zomeralbum van het jaar. Charmante, Engels luchtige indiepop met dancedingetjes er tussendoor. Na een paar keer draaien kruipt deze plaat onder je huid en wil er niet meer weg.

9. Zomby - Dedication

Wie Zomby is en aan welke dode hij dit album opdraagt? Onbekend. Wel is dit een genrebending electronisch album waarin rijk uit grime en dubstep wordt geciteerd en melodie en vakmanschap maar bovenal emotie zo recht je hart, hersens en benen binnen donderen. Stemmig, dat wel.

10. Prison Garde - Système Hermes
Eén van de gasten achter de Canadese new r'n'b sensatie The Weeknd. En dat is mooi want in Vancouver geven ze alle tunes tegenwoordig gratis weg: http://www.subdivnet.com/2011/07/28/prison-garde-free-dl/ Tijdloze dwarse club, een beukende, klikkende en handclappende 808 en een hoofdschudden tempo. Voor in de auto met de raampjes open.

11. Azari & III - S/T
Herinnnert u zich deze nognognognognognog... House in de derde versnelling, early 90's sound vertaalt naar nu. Ja, dat is voor mij jeugdsentiment en een opsteker tegelijkertijd.

12. Ada - Meine Zarte Pfoten
Michaela Dippel maakt laid-back indie-electro en wel zo lekker dat je deze plaat inglijdt en meegaat op reis naar maakt niet uit. Af en toe een  uitstapje naar beats, dan weer naar akoestische instrumenten. Sehr gut ja!

13. Colorlist - The Fastest Way To Become The Ocean
Al jaren gek op de experimentele muziekscene van Chicago. Deze gasten leggen in vier improvisaties hun ziel bloot en stijgen op tot ver buiten de dampkring. Ondergaan.

14. Inch Time - The Floating World
Kan. Niet. Stoppen. Dit. Te. Draaien. Australische knoppendraaier begint bijna een nieuwe vorm van electronica, zo mooi, zo melodieus, zo relaxed. Ontroerend goed.