Eerste editie Into The Grave succesvol verlopen Eerste editie Into The Grave succesvol verlopen

Organisatie zinspeelt op vervolg

, Foto's: Tiffany Peters

Eerste editie Into The Grave succesvol verlopen

Organisatie zinspeelt op vervolg

Foto's: Tiffany Peters ,

Het metalfestival Into The Grave lokte afgelopen zaterdag een kleine tweeduizend bezoekers naar het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Waar de kleintjes zichzelf vooral bezig hielden met het rapen van lege bekertjes, genoten volwassenen van onder andere het Friese Disintegrate en van bands als Karma To Burn en Devin Townsend Project.

Organisatie zinspeelt op vervolg

Afgelopen zaterdag kleurde het Leeuwarder Oldehoofsterkerkhof langzaam zwart met bijna tweeduizend liefhebbers van death-, thrash- en stonermetal. Jong en oud was op het nieuwe metalfestival Into The Grave vertegenwoordigd. Waar de kleintjes zichzelf vooral bezig hielden met het rapen van lege bekertjes (twintig stuks waren in te ruilen voor één consumptiemunt), konden de volwassenen genieten van het Friese Disintegrate, en natuurlijk van bands als Debauchery, Mnemic, In Solitude en het eigenzinnige Devin Townsend Project.
 
De festivalorganisatie, bestaande uit Paul van Berlo, Sjoerd Bootsma en Peter Reen, is uitermate tevreden. Volgens Bootsma was er geen wanklank te horen. Politie en security hoefden niet in te grijpen en op een enkele bloedneus van een te enthousiaste headbanger na, had ook de EHBO-post weinig te doen. De organisatie spreekt lovend over de inzet van vele vrijwilligers, van wie sommigen zelfs vanuit Duitsland waren gekomen om te helpen. Als het aan hem ligt, komt er in augustus van 2012 zeker een nieuwe editie van Into The Grave.

----
Wat: Into The Grave
Waar: Oldehoofsterkerkhof
Wanneer: zaterdag 13 augustus 2011
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland