#KPVF Update: Rosy Lee wint halve finale Asteriks #KPVF Update: Rosy Lee wint halve finale Asteriks

Overige deelnemers maken nog kans op een wildcard

#KPVF Update: Rosy Lee wint halve finale Asteriks

Overige deelnemers maken nog kans op een wildcard

Drie halve finales gaan de finale van de Kleine Prijs van Fryslân voor. In de #KPVF Updates brengt 3VOOR12/Friesland je op de hoogte van de tussenstand. Wie is op ramkoers met de finale op 21 mei in Poppodium Iduna?

Overige deelnemers maken nog kans op een wildcard

Afgelopen vrijdag vond alweer de tweede halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân 2011 plaats. Rosy Lee, Mr Midje, Mr. Thomas, Pitboer, Studio Matic en We The Verge waren de kandidaten voor een plek in de finale. Podium Asteriks in Leeuwarden was het plaats delict en de jury beoordeelde wederom het talent aan de hand van de versgedrukte beoordelingsformulieren.

Het jury-oordeel
Rosy Lee: Om voor een halfvolle zaal te spelen, is niet de leukste opgave. Toch, zo noteert de jury in het rapport "weet Rosy Lee als eerste band iets goeds neer te zetten". Het gretige viertal heeft goed nagedacht over de show en gedurende het optreden wordt de presentatie steeds speelser. Er is een goede afwisseling in de set en de songs hebben een mooi vol geluid, vooral het laatste nummer heeft hitpotentie.

Mr. Thomas: De jury wordt er blij van om te zien hoe de bassist en toetsenist genieten van het spelen. Achter in de zaal werd zelfs flink gedanst, merkte één jurylid op. De ritmesectie doet leuke, spannende dingen en is goed op elkaar ingespeeld. De effecten op de stem en de toetsen worden op een goede, creatieve manier ingezet. In twee jurycommentaren wordt zelfs de band Radiohead genoemd als referentie bij het laatste nummer...

We The Verge: Wel of niet met één been in de techno? Het stond toch echt in hun eigen bandbio... maar de zanger heeft gelijk: er is geen spoortje techno te ontdekken in de indie/emorock van We The Verge. "Interessante sound en interessante composities" lezen we in het jury-oordeel. Er zit emotie in de muziek, wat te voelen is in de zaal. Eén groot kritiekpunt, dat alle drie juryleden met uitroeptekens noteerden: "Nonchalant kauwende bassist, kauwgom uit!"

Mr. Midje: Gewapend met alleen zijn gitaar kwam singer/songwriter Mr. Midje als vierde het podium op. Een jurylid noteerde: "Jouw muziek doet me denken aan The Tallest Man on Earth. Die weet in zijn eentje een geluid te produceren voor een héél podium, iets wat jou ook aardig lukt." Mr. Midje brengt een mooi volwassen geluid, interessante teksten en heeft een goede zangstem met een behoorlijk Engels accent. De jury is benieuwd wat hij nog meer in zijn mars heeft.

Studio Matic: Een groter contrast met de vorige act is bijna niet denkbaar. Studio Matic brengt een explosieve show met een crossover van electrobeats en hardrock en de jury noteerde daarbij namen als Atari Teenage Riot en Prodigy. De band wist de energie van het podium goed over te brengen op het publiek en door de opzwepende presentatie is Studio Matic interessant om naar te kijken. De band werkt zich letterlijk in het zweet met deze goede, originele show.

Pitboer: Wie komt daar nou uit de vuilnisbak? Is het Oscar? Zijn het de Freggels? Is het Gene Simmons? Nee, het is niemand minder dan Pitboer! Nadat hij met zachte hand een zak keiharde paaseitjes over het publiek uitstortte, bracht Pitboer volgens de jury een originele en opvallende performance. De jury noemt acts als Boudewijn de Groot en Lenny Kuhr als vergelijkingsmateriaal. De teksten waren erg interessant en erg kleinkunst, vond de jury, en vooral het laatste nummer blijft ontzettend in je hoofd zitten.

De jury roept uiteindelijk Rosy Lee uit tot winnaar van deze tweede halve finale. De band plaatst zich daarmee automatisch voor de finale op 21 mei in Poppodium Iduna. De overige deelnemers maken nog kans op een wildcard. De volgende halve finale is op zaterdag 23 april in MIX in Wolvega.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland