#KPVF Update: Mr. Wallace wint halve finale Bolwerk #KPVF Update: Mr. Wallace wint halve finale Bolwerk

Overige deelnemers maken nog kans op een wildcard

#KPVF Update: Mr. Wallace wint halve finale Bolwerk

Overige deelnemers maken nog kans op een wildcard

Drie halve finales gaan de finale van de Kleine Prijs van Fryslân voor. In de #KPVF Updates brengt 3VOOR12/Friesland je op de hoogte van de tussenstand. Wie is op ramkoers met de finale op 21 mei in Poppodium Iduna?

Overige deelnemers maken nog kans op een wildcard

Afgelopen zaterdag vond alweer de eerste halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân 2011 plaats. Mixtape & Berq One, Mr. Wallace, AmayamA, Mundo Park en Emote waren de kandidaten voor een plek in de finale. Het Bolwerk in Sneek was het plaats delict en de jury beoordeelde wederom het talent aan de hand van de versgedrukte beoordelingsformulieren.

Het jury-oordeel
Mixtape & Berq One: Deze funky band bracht volgens de jury een heel diverse show en scoorde maar liefst twee keer een negen op speelvaardigheid. De band wist het publiek goed bij de show te betrekken. De toetsenist zorgde volgens de jury voor een spannende muzikale variatie en in combinatie met de saxofonist, drummer, rapper en bassiste klopte het muzikale plaatje als geheel.

Mr. Wallace: Deze ska-formatie wist volgens de jury gelijk zoveel energie af te geven, dat die achterin de zaal nog steeds voelbaar was. De podiumpresentatie was prima in orde: met zoveel blazers, gitaristen, zangers en andere muzikanten, zou Mr. Wallace makkelijk een groter podium de baas kunnen. De nummers waren spannend, afwisselend en goed uitgevoerd: soms een vleugje jazz en daarna weer keiharde ska, een goede combinatie, aldus de jury.

AmayamA: De enige echte Friese rock/reggae-band met Caribische bite. De band won de voorronde in Drachten met overmacht, maar deze avond verontschuldigde de zanger zich van te voren omdat hij nog wat ziek was. Desalniettemin zette hij zich voor de volle 100% in en wist hij samen met zijn bandgenoten het publiek tot dansen te bewegen. Speelvaardigheid van de band was goed en de jury was met name te spreken over de nummers die later in de set zaten, omdat die een spannender compositie hadden.

Mundo Park:  De band scoorde ruim voldoende op creativiteit, speelvaardigheid, podiumpresentatie en originaliteit. De jury vond dat de band leuke hooks in de liedjes had verwerkt en een goede uitstraling op het podium had. De setopbouw was goed en in ieder nummer zat wel iets interessants. Genoeg talent op het podium en met de juiste producer is hier op cd heel wat uit te halen.

Emote: Vorig jaar stond de band al in de halve finale in Wolvega, dit jaar mag het trio in de herkansing in Sneek. De jury oordeelde als volgt: Prima speltechniek, lekker stevig en binnen het genre zou deze band met open armen moeten worden ontvangen. Eén jurylid noteerde zelfs "lekker beuken" met een groot uitroepteken erbij.

De jury roept uiteindelijk Mr. Wallace uit tot winnaar van deze eerste halve finale. De band plaatst zich daarmee automatisch voor de finale op 21 mei in Poppodium Iduna. De overige deelnemers maken nog kans op een wildcard. De volgende halve finale is op vrijdag 15 april vanaf 20.00 uur bij Podium Asteriks in de Leeuwarder Blokhuispoort.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland