#KPVF Update: Barry Nice wint halve finale Wolvega #KPVF Update: Barry Nice wint halve finale Wolvega

Overige deelnemers maken nog kans op een wildcard

#KPVF Update: Barry Nice wint halve finale Wolvega

Overige deelnemers maken nog kans op een wildcard

Drie halve finales gaan de finale van de Kleine Prijs van Fryslân voor. In de #KPVF Updates brengt 3VOOR12/Friesland je op de hoogte van de tussenstand. Wie is op ramkoers met de finale op 21 mei in Poppodium Iduna?

Overige deelnemers maken nog kans op een wildcard

Afgelopen zaterdag vond alweer de laatste halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân 2011 plaats. Barry Nice and the Nice Guys, Pitch Black Revolver, Triple X, Stanton en Gorilla Warfare waren de kandidaten voor een plek in de finale. De MIX in Wolvega was het plaats delict en de jury beoordeelde wederom het talent aan de hand van de versgedrukte beoordelingsformulieren.

Het jury-oordeel
Stanton: "Goede ritme-sectie, creative bassist" valt te lezen in het juryrapport. De jury vindt het een strakke show, het zit muzikaal goed in elkaar en zij neemt haar petje dan ook af voor de verschillende solo's. Eén jurylid noteerde de namen "Mick Jagger" en "Pearl Jam" in één zin.

Barry Nice and the Nice Guys: “Een goede rockshow en de band vormt volgens de jury één geheel.” Goede gitaarsolo’s worden volgens de jury afgewisseld met hele interessante stukken in de composities. Tot besluit volgt een daverend slotstuk, wat zeker kan rekenen op de goedkeuring van jury.

Gorilla Warfare: Dan wordt het donker in de zaal... Midden op het podium wordt een groot projectiescherm geplaatst en daarop verschijnt in zwart-wit het silhouet van een enorme gorilla. Het juryrapport: "Gorilla Warfare krijgt een groot deel van het publiek mee, wat zeker positief is. De beats zitten goed in elkaar en de goed verzorgde visuals maakt het geheel interessant om naar te kijken." 

Triple X: De rapper en zijn sidekick-dj wonnen al de Joppop Battle en hebben daarmee al een plekje gescoord op het Joppop Festival, dat dit jaar op 28 mei plaatsvindt. Friesland Pop reserveert daarnaast altijd een halve finale-plekje voor de Battle-winnaar. Triple X zet gelijk de toon met een serie strakke, duidelijk verstaanbare raps. De jury vond het erg knap dat hij - naast het rappen - ook stukken durfde te zingen. De ode aan Moeder XXX, getiteld 'Mama', was in de oren van de jury een heel stoer nummer.

Pitch Black Revolver: Zij wonnen een wildcard voor de halve finale na hun show in Go Zero Dokkum. De band brengt een leuke podiumpresentatie en de heren weten een volwassen sound neer te zetten met interessante composities. Bij een drumsolo raakt de band per ongeluk een beetje in de war, maar als je daar even niet op let, past het geheel van show en muziek goed bij elkaar. De jury oordeelt tot slot dat er veel talent en vooral ook lol in de band zit, dus ook deze heren gaan we nog vaker terugzien.

Met de nodige rollende ogen, schrapende kelen, boze en blije gezichten en heel diepe zuchten hakte de jury voor de laatste keer de knoop door. Barry Nice & The Nice Guys gaat door naar de finale op 21 mei in Drachten. Samen met Mr. Wallace, Rosy Lee en wildcard winnaars Mixtape & Berq One, Stanton en Studio Matic, zullen ze strijden om de de titel ‘Beste band van Fryslân 2011’.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland