Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Broodjes smerende beren in Asteriks
Drie jaar na het winnen van de Kleine Prijs van Fryslân is het momentum nog steeds daar bij Daily Bread. Na indrukwekkende optredens op Lowlands, Eurosonic/Noorderslag en in een veelvoud aan Europese clubs keert het trio terug op Friese grond alvorens ze met het tweede album opnieuw de wereld gaan veroveren. Het voorprogramma is in handen van Lost Bear. De avond begint om 20 uur, de entree is €6,-. Na afloop van het concert is er een afterparty in De Gloppe met het DJ-duo Klapband.

Black Metal festival in Romein
Sinds 2007 is de organisatie van het Black Metal Desecration festival in handen van Poppodium Romein. Deze zaterdag is er een nieuwe editie met als headliner de Duitse cult act Nargaroth. Verder op het affiche Posthum, Pest,  Chaos Invocation, de progressieve black metal formatie Gorath en de opkomende acts uit eigen land Terzij de Horde en Infestis. De deuren van Romein gaan open om 15:00 uur ’s middags en een kaartje kost € 17,50.

Miss Montreal flirt met Het Bolwerk

Op 1 november van 2008 komt de single Just A Flirt in de hitlijsten binnen om daar 33 weken onafgebroken in te blijven staan. Vanaf dat moment zit de carrière van Miss Montreal constant in de lift. Inmiddels is de band rond Sanne Hans twee albums verder en wacht er een zomer vol festivals. Vrijdag gaat ze eerst nog even langs Het Bolwerk in Sneek, samen met voorprogramma Yasmin. De deuren gaan open om 20.00 uur, een kaartje kost €13,-. 

Romein XL: De Jeugd Van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig heeft al vele hits op hun naam staan, waaronder natuurlijk de grote krakers Watskeburt, Shenkie, Hollereer en Datvindjeleukhe. Met het nieuwe album De Lachende Derde wordt de succesvolle lijn doorgezet. Poppodium Romein haalt daarom de heren naar Leeuwarden. Aanstaande zaterdag zal in Muziekcentrum Schaaf (onder de noemer Romein XL) de tent volledig op zijn kop worden gezet. De deuren van Schaaf zijn open vanaf 20.00 uur en een kaartje kost €17,50.

Uit je plaat in de Gloppe
Alle hardcore punkers kunnen zaterdag weer los tijdens de tweede ronde van het Uit Je Plaat Fest in de Gloppe. Naast de Friese bands Cornered, 0Fight8, Mundane en Born Faced Down, komt de Rotterdamse formatie Harbour 81 naar de Friese hoofdstad. Harbour 81 is het nieuwe speeltje van voormalig Second Chance punker Perry Seleski. Vanaf 19.00 uur en voor €6,- ben je erbij.

Halve Finale Liet bij Iduna
Liet International is in 2002 in Friesland bedacht om eigentijdse bands die in een minderheidstaal zingen een internationaal podium te geven. In zeven jaar tijd is Liet International uitgegroeid tot een alternatieve tegenhanger van het Eurovisie Songfestival. Zaterdag is er vanaf 20.00 uur de halve finale in Iduna, Drachten. De deelnemers? Edze, De 3 B's, Grytsje Kingma, Gewoan Bysunder, Jan de Vries, Honke de Par, Popkoor From Us, Angeline, Methusalem, Anne Feenstra & Band. Een kaartje kost €5,-.

Frisian Hardcore Meeting in Sneek
Het werd wel weer eens tijd dat (bijna) alle Friese hardcorebands op één festival staan, zo dacht men bij Het Bolwerk. Zondagmiddag vanaf 13.00 uur zullen daar vijftien Friese hardcore- en punkbands hun best doen de zaal spreekwoordelijk af te breken. Van Cold Blooded, Manu Armata, Sparkys Revenge, Broadcasting, When Walls Collapse, Swim or Drown, Born Faced Down, Kensington Arms tot Chelsea Smile, Lowlife AD, Praesentia, Mundane, 0Fight8, 50/50 en Last Days of Slavery. Een kaartje kost slechts €5,-.

Ook dit weekend:
Donderdag in Leeuwarden: MPDrie Gigs met Lack Boys On Mopeds + Winterpain in Romein
Donderdag in Drachten: MyStage met Chelsea Smile + Cold Blooded + 0Fight8 in Iduna
Zaterdag in Leeuwarden: PHD Trio; een bluesrocktrio met Hille Stellingwerf, Pandu Windartono en Dennis Hemstra in Muziekcafé Scooter’S

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland