Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Eins, Zwei Orchestra in Asteriks
De Nederlandse verrassing van afgelopen Noorderslag, Eins Zwei Orchestra, komt deze vrijdag naar Podium Asteriks in de Blokhuispoort. Verwacht kleurrijke shoegaze gebaseerd op schilder/architect Friedensreich Hundertwasser in een imposante liveshow. Het voorprogramma wordt verzorgd door Francis International Airport (indie-pop uit Oostenrijk) en Fenn (band rond Fenneke Schouten met leden van Noir en ex-Jean Parlette). De aanvang is 20.00 uur, de entree 6 euro.

Gothic Metal van Leaves Eyes in Het Bolwerk
Op vrijdag wordt Het Bolwerk opgeschud door de top van de gothicmetal. Rond 2004 kwam Leaves Eyes met haar debuut Lovelorn en sindsdien timmert de band succesvol aan de weg. Leaves Eyes staat voor sfeervolle symfonische muziek die afgewisseld worden met diepe grunts van zanger Alexander Krull. Main support is folkmetalband Midnattsol, die hun nieuw te verschijnen plaat komen promoten. Local support is van Lyonite, die hier hun officiële cd-presentatie doen. De aanvang is 19.30 uur, de entree €13,-.

Oude tijden herleven met Brainbox in Romein
Op vrijdag staat een van de meest legendarische rockformaties van eigen bodem in Romein: Brainbox. De rockgroep begin jaren zeventig met nummers als Dark Rose, Summertime en Between Alpha And Omega furore maakte, is na een lange stop weer terug. In januari verscheen het nieuwe album The 3rd Flood, maar de band rond zanger Kaz Lux zal ook zeker het oude werk niet schuwen. De deuren van Romein zijn geopend vanaf 20.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar voor €17,50.

Buitenlandse stadionvullers in Iduna
Deze vrijdag in Iduna kun je kennismaken met een paar acts, die in hun eigen land al flink groot zijn. Zo is daar uit België Diablo Blvd., dat in eigen land al het sportpaleis wist te vullen. Rauwe ruige rock met een hang naar jaren negentig in de stijl van Stone Temple Pilots. Uit Duitsland komt Burden, dat de gehele tour support verzorgde van niemand minder dan Kyuss. De support is in handen van een formatie van eigen bodem: Pop Up Animal Kids. Iduna gaat om 20.00 uur open, kaarten kosten €7,50 aan de deur.

Bourgondisch Ketterfest
Een waar Barbaars en Bourgondisch feest bezoeken? Deze zaterdag kan dat tijdens Ketterfest in Romein. Dit festival start al vroeg om drie uur ’s middags en brengt maar liefst negen folk metal bands naar onze Friese hoofdstad. Hoofdact deze dag is het uit Letland afkomstige Skyforger. Deze pioniers uit de folk metal wereld waren al – tot groot genoegen – eerder te zien in Leeuwarden. Entreekaarten kosten € 17,50. Kijk voor de volledige line-up op de site van Romein.

Twee dagen lang: Ode aan Elvis Presley in Blokhuispoort
The King of Rock-'n’-Roll, Elvis Presley, is anno 2011 nog steeds mateloos populair. Hoog tijd voor een tribute aan deze heupwiegende zanger die legendarisch werd met nummers als Jailhouse Rock, Heartbreak Hotel en Suspicious Minds. Op zaterdag 23 april en zondag 24 april klinkt zijn muziek weer live, bij Podium Asteriks in de Blokhuispoort. Net als bij de tribute aan Johnny Cash zal deze bijzondere show plaatsvinden in het cellenblok van deze voormalige gevangenis in Leeuwarden. De swingende rock-‘n’-rollband Billy Benton & The Birddogs vertolkt Elvis’ repertoire en wordt hierin bijgestaan door een tiental Friese zangers, waaronder Pieter van der Bij (Highway 54), Jankobus Seunnenga (ex-Pigmeat), Harry Koster (AC/Daisies), Anne-Marie Böing, Anneke Douma, Onetrickpony, en Sjoerd van Kammen (Monstertux). Op zaterdag is de aanvang 20:00 uur, op zondag 15:00 uur. De entree bedraagt €7,50 per dag.

Speelman & Speelman

Op zondag wordt je in Het Bolwerk vanaf 15.00 uur muzikaal vermaakt door Speelman en Speelman. Als theaterliefhebber ken je ze al. Als cabaretfan ook. En als 3FM-luisteraar kan je er ook niet om heen door hun Weekie Wat Een Weekie bij Giel. Met vijfkoppige band touren ze in een busje langs de zweterige popzaaltjes in Nederland om lekker te rocken. Absurde scènes, pittige crosstalks en verrassende liedjes; allemaal voor €10,-.

I Love Sunday
Een vrije maandag, dus geen reden om deze zondag niet even een kijkje te nemen in Doozo. Voor de eerste editie van I Love Sunday van dit seizoen, haalt Arthouse niemand minder dan Erick E. naar de Friese hoofdstad. Verder wordt de avond muzikaal ingekleurd door de Klopfgeistmannen Malbetrieb en Neo Young. Dansen tot in de kleine uurtjes kan vanaf 22.00 uur. De entree bedraagt €12,50 aan de deur.

Gratis het weekend door?
Donderdag in Drachten: MyStage Hiphop, Iduna, 20.00 uur
Donderdag in Leeuwarden: MP3Gigs met Black Boys on Mopeds + Winterpain, Romein, 20.00 uur
Zaterdag in Leeuwarden: Clubnight met Neo Young, Hemingway, 23.00 uur
Zaterdag in Sneek: BACK TO THE 70s, 80s & 90s, Het Bolwerk, 21.00 uur