Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Reggae en ska met een Nederlands tintje
Een avond vol reggae en ska, dat is wat je vrijdag kunt verwachten bij Poppodium Iduna in Drachten. JAH6 steekt Nederlandse levensliederen in een reggaejasje, tot groot enthousiasme van het publiek. De band, met ex-Beef en Gotcha! leden brengt reggae met een traan en doet dat niet onverdienstelijk. Zo stonden ze vorig jaar reeds op het Zwarte Cross Festival. De support is in handen van Mr. Wallace, dat dit jaar in de finale van de Kleine Prijs van Fryslân staat. De entree bedraagt € 7,50 in de voorverkoop en € 10,- aan de deur. Diezelfde deur zwaait om 20.00 uur open.

Vlaamse gasten in Het Bolwerk
Deze vrijdag speelt het vrolijke poptrio Garcia Goodbye in Het Bolwerk. Dat het Belgische trio de term popmuziek een brede interpretatie geeft, vertaalt zich in de tweeledigheid van de debuutplaat Daydreamer Sleepwalker. Het ene moment dagdromend bij een catchy hook; het andere moment slaapwandelend door een intieme song. Puur, complexloos en steeds vanuit het hart. De catchy hitsingle You Know Exactly How I Feel is in ieder geval eentje die heel lang blijft hangen. Vanaf 21:00 uur ben je welkom. De entree? Pay What You Want!

Jazzfestival op landgoed Stania State
Soms gebeuren er op hele mooie locaties hele mooie dingen. Zo organiseert Jazzclub Bergum samen met de Friese Jazz Federatie deze zaterdag voor de achtste keer het Spring Is Coming Soon festival op landgoed Stania State in Oenkerk. De nadruk van dit festival ligt op jazzmuziek, wereldmuziek en geïmproviseerde muziek. Naast het muzikale programma is er ruimte om verschillende workshops te volgen. Het festival vindt plaats van 14.00 uur tot 22.00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie over de programmering vind je op de site van Jazzclub Bergum.

Till 2 invites: Henzel & Disco Nova

Een fris recept in Poppodium Romein. TILL 2 biedt zaterdag een mix van disco, funk, electro en dubstep. Tijdens deze eerste editie staan Henzel & Disco Nova als headliners geprogrammeerd. De jongens werden eerder benaderd door 22 Tracks om het electro genre te vertegenwoordigen. Wereldwijd luisteren er nu wekelijks duizenden mensen naar de visie van Henzel & Disco Nova op het gebied van elektronische muziek. Elroy Vanderley en VDBerg maken het affiche compleet en het VJ duo Beun & Haas verzorgt de visuals. De deuren van Romein gaan open om 21.21 uur en de entree bedraagt €7,99. Speciaal voor dit evenement blijft Romein tot 02.00 uur geopend.

Rotten Sound exclusief in Sneek

Rotten Sound maakt furore met supersnelle, allesverpulverende, zenuwslopende grindcore. Zaterdag speelt Rotten Sound een exclusieve Nederlandse show in Het Bolwerk. Hoewel deze band de snelle kant van haar genre (met veel succes) vertegenwoordigt, gaat de band verder en gooit ook death, crust, hardcore in de blender. Ook de supports zijn niet de minste: Trap Them (Deathwish), Gaza, Haust en Kandidate staan tevens garant voor alles verpulverende metal. Vanaf 19.30 uur en voor €10,- ben jij getuige van deze exclusieve show.

Drachten maakt kennis met Klopfgeist
Na Labelnights in onder andere Doornroosje (Nijmegen), Pand 48 (Groningen), Napels en Berlijn zal zaterdag de sound van Klopfgeist ten gehore worden gebracht op eigen vertrouwde Friese bodem. In Poppodium Iduna organiseert het label haar eerste labelnight in Drachten. Vanaf 21.00 uur klinkt er in Iduna een mix van minimal, techno en house. De vier drijvende krachten achter het label: Neo Young, Malbetrieb, Hesz en Andreas Bergmann zullen allen achter de draaitafels plaatsnemen. Voor slechts €5,- (vvk) ben je vanaf 21.00 uur onder de pannen.

Ook dit weekend:

Donderdag in Heerenveen: Gare Du Nord, 20.15 uur, Posthuistheater
Vrijdag in Drachten: Yamato, 20.00 uur, De Lawei
Vrijdag in Leeuwarden: Halve Finale Kleine Prijs van Fryslân, 19.30 uur, Podium Asteriks
Zondag in Sneek: Halve Finale Liet Festival, 15.00 uur, Het Bolwerk

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland