Is Het Alweer Koninginnenacht/-dag? Is Het Alweer Koninginnenacht/-dag?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, Peter Dijkstra

Is Het Alweer Koninginnenacht/-dag?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Peter Dijkstra ,

Deze Is Het Alweer Weekend? kleurt uiteraard volledig oranje, want ook in Friesland wordt het verjaardagspartijtje van Hare Majesteit uitbundig gevierd. 3VOOR12/Friesland vertelt je waar je dit jaar tijdens de Koninginnenacht en -dag moet zijn!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Bea’s Birthday Bash
Moai Fut op vrijdag haakt met Bea’s Birthday Bash vanzelfsprekend in op de Koninginnenacht gekte. In Muziekcafé De Gloppe kun je Hare Majesteits verjaardagsfeestje majestueus inluiden met de lounge van Doctor Chill, club- en techhouse van Matt’n, ambient dance van Phil Mills (live) en minimal en techno van BV Roderick. Vanaf 22.00 uur vier je het feestje gratis mee.

Liquid’s Koninginnenacht vier je in de Harmonie

Vorig jaar organiseerde Stadschouwburg De Harmonie voor het eerst een Koninginnenacht en ook deze vrijdag kun je weer in de foyer terecht voor een swingend feestje met de dj’s van Liquid. Na de reguliere voorstellingen van Claudia de Breij en Gare Du Nord kun je meteen blijven hangen in de foyer, maar je kunt uiteraard ook los een kaartje kopen voor de Koninginnenacht. De entree bedraagt dan €5,- en de Liquid helden draaien vanaf 23.00 uur.

Koninginnedag bij De Markies

Stond je vrijdagnacht nog in de Harmonie, zaterdagmiddag kun je vanaf 13.00 uur weer buiten terecht bij de overburen van De Markies. Op het Groot Schavernek organiseert het café traditiegetrouw een groot Koninginnedag dance feest. Dit jaar prijken onder andere Steff Da Campo, Miss Thalia, Jay Underground, Martin Harder en Roy Gates op het affiche. Er zijn geen entreekosten, maar je moet wel minstens 18 jaar zijn.

Club Noa goes outdoor at Oldehoofsterkerkhof

Is ‘Ik Hou Van Holland’ je favoriete programma en ben je trouw kijker van TV Oranje? Zorg dan dat je vanaf 17.00 uur op het Oldehoofsterkerkhof bent, want daar organiseert Club Noa in samenwerking met RadioNL de Avond Van Oranje. Niemand minder dan Jan Keizer & Annie Schilder, maar ook De Kast, Anneke Douma en Liwadder held Ricky kleuren tot 01.00 uur het plein voor de Oldehove. Ook op zaterdag is vanaf 17.00 uur het Oldehoofsterkerkhof in handen van Club Noa. Tot 01.00 uur presenteert Noa Queensday Outdoor 2011. Geen Hollandstalige muziek, maar wel de welbekende Noa sound met onder andere Partysquad, Afrojack, Dimitri Vega & Like Mike. Voor beide festijnen kost een kaartje €5,- per avond.

Rock ’n Roll Koninginnenacht bij Podium Asteriks
Bij Podium Asteriks in de Blokhuispoort zit men sinds de Elvis Tribute nog altijd in de Rock ’n Roll sferen. Deze vrijdag zijn het de nieuw Nederlandse telgen van de Rock ’n Roll familie die het podium oranje mogen kleuren. ‘Het ultieme doel is totale en algehele werelddominantie’, maar of de koningin de macht wil delen met Paceshifters is nog even afwachten. Podium delen wil Paceshifters best wel, want voor €6,- zie je vanaf 20.00 uur naast Paceshifters ook Barry Nice and the Nice Guys, Highway 54 en Birth of Joy.

Koninginnepunk in Café The Legend
Na een avondje Rock ’n Roll, een avondje Punk? Kom dan zaterdagavond naar Café The Legend in Sneek. Poppodium Het Bolwerk organiseert daar vanaf 20.00 uur het enige echte Koninginnepunk Festival. De kans dat je de koningin tegen het lijf loopt is niet zo groot, maar voor €5,- kun je wel onbeperkt pogoën tijdens Monolith Monsters, Intoxication, GFR, Rukband ’t Lamme Handje, Jos en de Tostis en Righteous Kill.

Queensday Party in Drachten

Poppodium Iduna presenteert op vrijdag de tweede editie van haar Dubstep feestje POW! Voor drie luttele euro’s kun je vanaf 20.00 uur jong talent uit de regio horen draaien. Op zaterdag gaan ook de Drachtsters naar buiten. Vanaf 19.00 uur presenteert Jennifeu & Malibu (J&M) tot 23.00 uur een gratis Queensday Party. Na 23.00 uur kun je voor €5,- de hele nacht door in de welbekende Drachtster discotheek. Op het programma onder meer DJ Jean, Ralvero en Martin de Man.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland