Influenza besmet Leeuwarden Influenza besmet Leeuwarden

Een fotoreportage van een avondje stomen

, Foto's: David Bais, Tekst: Werner Cazemier

Influenza besmet Leeuwarden

Een fotoreportage van een avondje stomen

Foto's: David Bais, Tekst: Werner Cazemier ,

Het is een wat vreemd gebeuren, maar een terugkerend ritueel. Stevig in de schoenen staan terwijl gewacht wordt voor de entree van café de Gloppe in een rij die niet lijkt op te lossen. Tot ver na drie in de nacht blijft men pogen zich naar binnen te worstelen om met de voetjes van de vloer te gaan. 3VOOR12/Friesland gooide een camera naar binnen en nam een kijkje op Influenza.

Een fotoreportage van een avondje stomen

Het is een wat vreemd gebeuren, maar een terugkerend ritueel. Stevig in de schoenen staan terwijl gewacht wordt voor de entree van café de Gloppe in een rij die niet lijkt op te lossen. Tot ver na drie in de nacht blijft men pogen zich naar binnen te worstelen om met de voetjes van de vloer te gaan.

Influenza infecteert Leeuwarden sinds enige tijd en de besmetting lijkt wild om zich heen te grijpen. De populariteit van dit feest is explosief gegroeid en het is dan ook geen wonder dat de portier van de Gloppe vele mensen buiten moet laten staan. De aanstekelijke mix van dj’s uit Nederland en Duitsland werkt en zo doet de mix van techno, minimal en house. Het bijna maandelijks terugkerende event blaast de techno-scene van Leeuwarden nieuw leven in.

Vanavond heeft Influenza naast hun eigen dj’s ook een greep uit de Klopfgeist-pot gedaan en Neo Young op het podium gezet. In totaal weten zeven dj’s vanavond de draaitafel te vinden in twee verschillende ruimtes. Beneden werd het lekker luchtig gehouden met niet al te intensieve beats. Boven was het echter een warme intieme sfeer waar de muziek je vanaf begin aan meeneemt de dansvloer op en je niet laat vertrekken. Neo Young bewijst waarom zijn naam dik gedrukt op de poster staat. Een afwisselende avond die tot diep in de vroege uurtjes is door gegaan.

Wie: Neo Young, Dennis Jahns, Zo.sean, Lars Korff, Ramón, Herr Bergmann, Julian Klein
Waar: Muziekcafé de Gloppe
Opkomst: uitverkocht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland