Grote sound maar lege zaal bij Garcia Goodbye Grote sound maar lege zaal bij Garcia Goodbye

Na moeilijk begin laat Belgisch poptrio toch zien wat ze waard zijn

, Tekst: Yorn Overwijk Foto's: Frieda Vuur

Grote sound maar lege zaal bij Garcia Goodbye

Na moeilijk begin laat Belgisch poptrio toch zien wat ze waard zijn

Tekst: Yorn Overwijk Foto's: Frieda Vuur ,

Het Belgische poptrio Garcia Goodbye stond vrijdag 15 april in Het Bolwerk te Sneek. Zowel het weinige publiek als de band moesten even aan elkaar wennen. Maar na een twijfelachtig begin kon de band haar reputatie van aanstormende band toch behoorlijk waarmaken.

Na moeilijk begin laat Belgisch poptrio toch zien wat ze waard zijn

Het optreden van het Belgische Garcia Goodbye begint zonder support act. Met zichtbare twijfel wordt het eerste nummer ingezet. Niet geheel onbegrijpelijk want Het Bolwerk is nog uitermate leeg bij aanvang van de show. De eerste nummers worden eruit gerateld, alsof de band op automatische piloot staat. Zanger/gitarist Tommy Gontie toont geen enkele emotie op zijn gezicht en heeft ook niet veel te zeggen tussen de nummers door. Jammer, want het gaat hier om een leuke indie, grungy popband die duidelijk inspiratie heeft geput uit een band als The Kooks.

Hyperactieve gitaarslagjes en meeslepende mid-tempo liedjes wisselen elkaar af, met hier en daar een uitschietertje zoals het erg hitgevoelige You Know Exactly How I Feel. Wat opvalt is dat de band als trio een indrukwekkend grote sound neerzet. Dit komt vooral door de drummer, die behalve drummen ook een sampler en een arpeggiator bedient.

‘Wij hebben vier uren gereisd om hier te komen en nog nooit zoveel windmolens bij elkaar gezien. Heeft iedereen hier z’n eigen windmolen, of zo?’ zegt Gontie richting het einde van de set. Ondertussen is het publiek een beetje los gekomen en de band duidelijk ook. Het drietal gedijt goed op de interactie. Het nummer Dancing School is werkelijk een juweeltje en als ze als toegift You Know Exactly How I Feel voor de tweede keer doen is duidelijk hoeveel beter Gontie wordt nu het publiek enthousiast is. Zo eindigt de avond toch met een goed gevoel.

--
Wie: Garcia Goodbye
Waar: Poppodium Het Bolwerk, Sneek
Wanneer: vrijdag 15 april 2011
Opkomst: 50

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland