Friese Flitsen week 17 Friese Flitsen week 17

Kort popnieuws uit de provincie

Friese Flitsen week 17

Kort popnieuws uit de provincie

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over Into The Great Wide Open, Pioneers Of Love, Bonne van der Wal en de Kleine Prijs van Fryslân.

Kort popnieuws uit de provincie

ITGWO2011
De eerste namen voor het veelzijdige festival Into The Great Wide Open 2011 zijn bekend. Onder andere Agnes Obel, Kurt Vile & the Violators, James Vincent McMorrow, The Black Atlantic, Case Mayfield, Lucky Fonz III en Bantu Continua Uhuru Consciousness (BCUC) zullen op 2 tot en met 4 september spelen op Vlieland. Meer zien en horen? Check dan het speciale promo filmpje!

Pioneers Of Love

Kersvers 3FM Serious Talent Pioneers Of Love blijft nog eventjes lekker in de stroomversnelling zitten. Nadat de band eerder al het voorprogramma verzorgde voor Lifehouse in de Oosterpoort en in een uitverkocht Paradiso, staat de band 10 mei in het voorprogramma van de theatrale rockers Panic! At The Disco. Wordt de Amsterdamse Melkweg het nieuwe Walhalla voor de Pioneers of Love?

Friese Villain
Het paasweekend stond voor de Friese bassist Bonne van de Wal in het teken van Paaspop, maar vooral zijn laatste concert met Ska3. Na het knallende afscheidsoptreden met De Basis in Cafe Scooter'S is Bonne nu helemaal klaar voor de nieuwe uitdaging: spelen (en doorbreken) met Tommy Ebben & the Small Town Villains!

KVPF
Afgelopen zaterdag heeft Barry Nice and The Nice Guys de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân gewonnen. In jongerencentrum M!X in Wolvega wisten de Leeuwarders de bands Pitch Black Revolver, Tripple X, Stanton en Gorilla Warfare te verslaan met hun wervelende bluesrock. Eerder wisten Mr. Wallace en Rosy Lee zich al te plaatsen voor de grote finale. Met wildcards voor Mixtape & Berq One, Stanton en Studio Matic belooft het een spectaculaire finale te worden op 21 mei in Poppodium Iduna in Drachten. Alles over de KPvF lees je uiteraard in ons speciale Kleine Prijs van Fryslân dossier.

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland