Friese Flitsen week 14 Friese Flitsen week 14

Kort popnieuws uit de provincie

Friese Flitsen week 14

Kort popnieuws uit de provincie

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over A Silent Express, Mr. Wallace, Pioneers Of Love, Smack The Apple en Spotrockers.

Kort popnieuws uit de provincie

A Silent Express wint Schaal van Rigter

A Silent Express mocht maandagmorgen de Schaal van Rigter in ontvangst nemen voor hun hitsingle Will I Be Around. Guus Meeuwis reikte de Schaal van Rigter uit aan een overdonderde band. Het is de zevende keer dat de Schaal van Rigter wordt uitgereikt aan de Nederlands artiest wiens single het afgelopen jaar het meest gedraaid is op 3FM. Er is echter meer nieuws over de Friese band: op 25 mei vindt namelijk ook de Duitse albumrelease van Now! plaats. Kortom, het lijkt een mooie zomer te worden voor A Silent Express. Later deze maand volgt dan ook een uitgebreid interview op 3VOOR12/Friesland en in het gratis popmagazine Spread.

Pioneers of Love 3FM Serious Talent

Die andere Friese band die inmiddels tot de 8Ball stal behoort, Pioneers of Love, stoomt ook lekker door. Wat wij in Friesland al lang wisten, is nu ook landelijk bekend: de jongens van Pioneers of Love zijn grote talenten. 3FM is het daar mee eens en heeft ze uitgeroepen tot Serious Talent. Met het nummer Walhalla moet het voor de 21st Century Wave band uit Leeuwarden gaan gebeuren. Voor ze het land gaan veroveren, staan ze op vrijdag 24 juni bij Podium Asteriks in de Blokhuispoort, dus zorg dat je er bij bent!

Smack The Apple biedt album voor €1,- aan


Vorige week donderdag presenteerde het powerrock trio Smack The Apple haar debuutalbum Run A Bit Faster in een kolkend Grandcafé Rembrandt te Leeuwarden. Niet alleen is het album fysiek te verkrijgen, ook kun je het downloaden via hun bandcamp pagina. Het complete album downloaden kan al vanaf €1,-, maar meer betalen mag natuurlijk ook! Alle elf liedjes zijn overigens eerst volledig te beluisteren, alvorens je tot downloaden overgaat.

Spotrockers missen Ahoy

Het kon de fanatieke Twitteraar en Social Media liefhebber niet ontgaan zijn; Spotrockers was in de race voor een plekje in Ahoy tijdens het grote studentenfestijn Bal 11. De 3FM Serious Talent Student Band Contest werd voor Spotrockers een nek aan nek race met de Krijgers. Afgelopen maandag werd bekend dat Spotrockers, ondanks jullie steun op Twitter, Facebook, Hyves, Youtube en Last FM, niet de winnaar is geworden. Desondanks is de band wel uitgenodigd voor een optreden tijdens de Freaknacht op 3FM. Niet alleen wil Spotrockers De Krijgers feliciteren met hun overwinning, ook willen ze jullie bedanken voor de steun. Via social media kun je de band laten weten hoe.

Mr. Wallace presenteert debuut EP in Groningen


De jonge ska formatie Mr Wallace presenteert aankomende zaterdag haar debuut EP, Ska Love, in het Platformtheater Groningen. De jonge band bestaat amper een jaar, maar heeft zich in korte tijd weten te profileren als een veelbelovende ska band. Zo wisten ze afgelopen weekend als eerste band door te dringen tot de finale van de Kleine Prijs van Fryslân 2011. Zaterdag wordt Mr. Wallace bijgestaan door The Heatmachine en de Gringo’s. Voor meer informatie over de release show kijk je op www.mrwallace.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland