DJ-set Slagsmålsklubben doet naar liveshows verlangen DJ-set Slagsmålsklubben doet naar liveshows verlangen

Muzikaal weinig interessants, Asteriks feest er echter op los

, Redactie 3VOOR12/Friesland

DJ-set Slagsmålsklubben doet naar liveshows verlangen

Muzikaal weinig interessants, Asteriks feest er echter op los

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Van de Zweedse vechtclub kwamen vrijdag twee afgevaardigden naar Leeuwarden om bij Podium Asteriks te laten horen dat ze naast plaatjes maken, ook plaatjes kunnen draaien. Slagsmålsklubben slingert in de Blokhuispoort van Ibiza hits tot aan electropop en creëert daarmee een aardig feestje.

Muzikaal weinig interessants, Asteriks feest er echter op los

Aan het begin van de set is de zaal nog redelijk leeg, iets wat misschien komt omdat Asteriks en de Blokhuispoort normaal geen dj sets huisvest. Het is niet dat de zaal het niet toestaat, integendeel, de Blokhuispoort lijkt voor dit soort avonden juist een hele geschikte locatie, maar het is maar de vraag of het reguliere Asterikspubliek hier wel geïnteresseerd in is.

In de set zit vanavond niet echt een duidelijke lijn. Wanneer er bijvoorbeeld van de minimale klassieker Spastik naar een recente scheurende electrotrack gedraaid wordt, is niet helemaal duidelijk waar het nou heen moet gaan. De twee Zweden staan introvert achter hun laptops knopjes te draaien; toch worden de tracks niet altijd naadloos aan elkaar genaaid. Het grootste gedeelte van de tijd wordt opgevuld met recente techhouse hitjes en techno-electro crossovers.

Eigen werk komt ook regelmatig voor, voornamelijk speciaal voor dj sets aangepaste versies. Deze frisse versies van bekend werk zorgen voor toffe situaties. Ook het beloofde nieuwe materiaal van Slagsmålsklubben kan vanavond gehoord worden. Halverwege de set loopt de zaal aslnog redelijk vol en daarmee neemt het enthousiasme van het publiek toe. Enthousiasme dat zich uit in het festivalachtige collectieve 'joohooo' gebrul en gefluit op de hoogtepunten. Vanaf dit moment tonen de Zweden af en toe ook de zaal dat ze zelf genieten. Alhoewel het muzikaal weinig interessant is, is het een meer dan geslaagd feestje.

Aan het einde komt nog een medewerker van Podium Asteriks vertellen dat het feestje nog niet afgelopen is, maar op een andere locatie (Hemingway, red.) wordt voortgezet. Helaas baseert de NS hun treintijden niet op 3VOOR12/Friesland, dus tast uw verslaggever in het duister over het vervolg. Duidelijk is dat de heren van Slagsmålsklubben naast live pingelen op hun synthesizers ook aardig plaatjes kunnen draaien, maar toch doen hun DJ-sets je voornamelijk verlangen ze in complete formatie de tent af te zien breken.


Wie: Slagsmålsklubben (DJ-set)
Waar: Podium Asteriks, Blokhuispoort
Wanneer: vrijdag 1 april 2011

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland