Terugblik Into The Great Wide Open 2010

Organisator Ferry Roseboom verwacht volgend jaar iets meer bezoekers

3VOOR12 NL Willem van Zeeland ,

Vorig jaar was er de euforie over een bijzonder nieuw festival en een prachtige locatie: Into The Great Wide Open op Vlieland. Een weekend op een idyllisch eiland, waar je mooie muziek beleeft met een groep uitverkoren gelijkgestemden. Dit jaar pakte de grotere editie ook goed uit.

Organisator Ferry Roseboom verwacht volgend jaar iets meer bezoekers

Vorig jaar was er bij iedereen de euforie over een bijzonder nieuw festival en een prachtige locatie: Into The Great Wide Open op Vlieland. Een weekend op een idyllisch eiland, waar je mooie muziek beleeft met een groep uitverkoren gelijkgestemden. Een opzet die buitengewoon goed uitpakte. Je ziet niet vaak dat een festival bij een eerste editie zo gemakkelijk uitverkoopt en zo veel media-exposure krijgt.

Na die aangename schok van de eerste editie staan we er dit jaar gewoon weer. Into The Great Wide Open heeft de capaciteit uitgebreid van 3.500 naar 5.200 bezoekers. Onder de titel Naar Buiten is een extra podium toegevoegd in het bos en dat is bij het publiek zeer goed in de smaak gevallen. Op deze prachtige plek is het vaak helemaal vol en klimmen de mensen zelfs in de bomen voor onder andere Tim Knol, Scram C Baby, DAAU en Dorleac met Erik de Jong van Spinvis en Geike Angaert (ex-Hooverphonic).

Organisator Ferry Roseboom heeft dit jaar vooral genoten van de verrassingsoptredens: "Dat waren er met Beans and Fatback bij de Cantina Mobilae, Lola Kite op het Bolderplein, The Whitest Boy Alive bij het kampvuur op het strand en Typhoon & New Cool Collective in de Duinpan meer dan vorig jaar." Verder was het voor de festivalbeleving natuurlijk niet onbelangrijk dat het drie dagen achter elkaar fantastisch weer was, waar in 2009 de vrijdag nog zwaar verregende.

Roseboom verwacht volgend jaar iets meer bezoekers te kunnen toelaten, maar niet heel veel meer. De sfeer van het eiland, de vele kinderen en de intimiteit van de optredens zijn niet te rijmen met massaliteit en daar is Into The Great Wide Open dan ook niet op uit.

Voor het 3VOOR12-team ter plaatse is Modest Mouse met rapportcijfer 9 het hoogtepunt van dit weekend, gevolgd door Timber Timbre met een 9-. Een 8,5 wordt gescoord door Tallest Man On Earth, DAAU, Balthazar en Typhoon & New Cool Collective. Alle cijfers op een rijtje vind je in dit artikel.

Alle recensies en sfeerverslagen staan nu online op de festivalsite, waaronder de bijdrage van 3VOOR12 Friesland redacteur Tammo Hesselink en fotograaf Oscar Anjewierden. Liefst elf concerten van het hoofdpodium zijn al volledig te zien op 3VOOR12TV, waaronder het concert van Modest Mouse en andere uitschieters als Tallest Man On Earth, Balthazar en Typhoon & New Cool Collective.