Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Peter Dijkstra ,

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Progrock
Poppodium Iduna in Drachten is komende zaterdag de plek voor liefhebbers van progressieve rockmuziek. De avond wordt geopend door Silhouette. Deze band staat voor symfonische neo-prog met roots in de seventies en een extra klemtoon op de keyboards. Vergelijkingen met Galleon, Grand Stand en zelfs Marillion komen dan ook niet uit de lucht vallen. Leap Day neemt vervolgens het stokje over van Silhouette en brengt je symfonisch georiënteerde rock met invloeden van Spock’s Beard, The Flower Kings en Porcupine Tree. De zaal gaat om 20.00 uur open en voor maar 5 euro kun je naar binnen.


Tafeltje Deckje
Tafeltje Deckje is een nieuw concept wat in Doozo wordt georganiseerd. De eerste editie is aanstaande zaterdag en kent meteen al een sterke line-up die volledig in het teken staat van vooruitstrevende housemuziek. Zo komt Sander Baan voor de eerste keer naar Leeuwarden. Deze Hagenees wordt sinds jaar en dag gezien als de aanjager van de Nederlandse microhouse-scène en zal in Doozo laten horen waarom hij tot de meest interessante dj’s van Nederland behoort. Ook Malbetrieb komt naar Doozo, alwaar hij als Arthouse resident vaker heeft gedraaid. Wars van de hokjesgeest en trouw aan zijn eigen visie heeft hij een eigenzinnige diepe sound weten te creëren. Daarnaast komt ook Jay Underground naar Doozo. Hij weet als geen ander hoe je het publiek moet opwarmen. Vanaf 23.00 uur worden de tafeltjes aan de kant geschoven en kunnen de bezoekers voor 5 euro entree een lange dampende nacht tegemoet gaan.


Nacht van de bieb
De bibliotheek in Sneek bestaat 100 jaar! Huh, wat heeft 3VOOR12 Friesland daar dan mee? Niets, tenzij er een leuk muzikaal feest wordt gegeven natuurlijk. Aankomende zaterdag is er in Het Bolwerk dan ook de Nacht van de Bieb. Een feestelijke avond waar flink gedanst kan worden op muziek van onder andere The Heatmachine, The Hot Stewards, The LMN3, Mr. Wallace en Daybroke. Laatstgenoemde stond recentelijk nog in het voorprogramma van The Eagles of Death Metal en Triggerfinger. Het festijn begint om 20.00 uur en de entree is 5 euro, maar op vertoon van je biebpasje betaal je slechts 3 euro.