Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Voor iedereen die al een beetje is bijgekomen van het Freeze Festival, wordt er ook dit weekend weer genoeg georganiseerd in onze provincie. Zo presenteert New Killers Stars haar nieuwe cd bij Podium Asteriks en staat Alain Clark in een uitverkocht Bolwerk.


Crash their parties and rob their houses
Eindelijk is het zover! New Killer Stars presenteert morgen het langverwachte debuutalbum Crash their Parties and Rob their Houses. Het opnemen van de plaat gebeurde in de VS, maar de presentatie vindt gewoon plaats in de Leeuwarder Blokhuispoort bij Podium Asteriks. Het nieuwe album staat bol met intrigerende en meeslepende garage en grunge nummers die schreeuwen om live gespeeld te worden. Voor drie euro ben je binnen, maar voor slechts een tientje ga je met de nieuwe cd naar huis! De aanvang is 20.00 uur en kom op tijd, want het voorprogramma liegt er ook niet om. De Utrechtste Pikeys geven volg gas met hun snoeiharde vuige rock.

Alain Clark in uitverkocht Bolwerk
Ben jij een van de gelukkige die wel een kaartje heeft weten te bemachtigen? Dan sta jij morgen in een uitverkocht Bolwerk te genieten van de soulvolle warme klanken van Alain Clark. Ooit begonnen in het Nederlands, maar met inmiddels twee succesvolle Engelstalige platen kun je spreken van een geslaagde switch naar de Engelse taal. Net als Live It Out, staat ook zijn nieuwe plaat Colorblind vol met lekkere funky en soulvolle nummers. Als dit geen geslaagd en sfeervol avondje wordt…

Nieuwe zangeres PBII: Iduna heeft de primeur!
Tot nu toe waren de Progrock avonden in Iduna vrij tradioneel, maar daar komt zaterdag verandering in. Met PBII en Nice Beaver komen er twee progressieve en moderne bands naar Drachten. In januari kwam PBII met haar debuutplaat Plastic Soup, waarop een mix van moderne progressive rock, jazzrock en neo symfonische rock te horen is. Voor de opnames van de zangpartijen is een gastzangeres gebruikt, maar inmiddels heeft PBII haar eigen zangeres gevonden. Iduna heeft de primeur om als eerste podium haar te mogen presenteren en voor slechts 5 luttele euro’s ben jij daarbij.

O Brother, Where Are Thou?

Mocht je zondagmiddag niets gepland hebben, neem dan eens een kijkje bij het bluegrass kwartet Cletus Got Shot in het Bolwerk. Bas, akoestische gitaar, maar vooral mandoline, viool en banjo zijn de instrumenten waar het om draait bij dit inventieve viertal. Tijdens deze nieuwe editie van Zalige Zondag kun je vanaf 15.00 uur je laten verrassen door de muziek waar de film O Brother, Where Are Thou? zo populair mee werd. De entree voor deze middag bedraagt 5 euro.


Helaas zijn er dit weekend ook twee shows komen te vervallen:
Zaterdag 2 oktober Killing Machine in Het Bolwerk Sneek
Zaterdag 2 oktober Tom Dice in Poppodium Romein Leeuwarden

Kijk voor meer informatie over de vervallen shows op de site van Het Bolwerk en Poppodium Romein.