Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Natuurlijk is er zaterdag het Freeze Festival in de Harmonie, maar op vrijdag is er in de Friese poppodia ook al genoeg te doen. 3VOOR12 Friesland selecteerde het volgende.

Ien, twa, trije…!
Podium Asteriks verwelkomt vrijdag de heren van de Friese rockabilly formatie De Hûnekop. Samen met Chelsea Smile en Sparky’s Revenge staan ze garant voor een lekker Fries avondje zonder fratsen. Geen geneuzel, gaan met die banaan! De cd 'Raast oan’e protters' van De Hûnekop is niet voor niets de best verkochte regionale plaat bij King Kong Records. Vanaf 20.00 uur en voor maar 4 euro ben jij bij de live vertolking.

Beruchte Zweedse black metal act in Romein
Met hun ‘Reaping Death Tour’ is Watain dit jaar in heel Europa te zien. Vrijdag staan deze black metal mannen in Romein. Waar het bij sommige black metal bands vooral gaat om theatraal vermaak, is dat bij Watain niet het geval. Samen met Deströyer 666 en het Franse Otargos zullen ze de ware aard van black metal doen boven komen. Voor 17 euro ben je er bij. De deuren van Romein gaan om 20.00 uur open.

Net geen Woodstock Festival voor Iron Butterfly
Iduna in Drachten heeft vrijdag wel een heel bijzondere act op het programma staan. Iron Butterfly scoorde in 1968 een wereldhit met In-A-Gadda-Da-Vida en werden zelfs geboekt voor het Woodstock Festival. Helaas hebben ze Woodstock nooit gehaald, want ze kwamen vast te zitten op het vliegveld. In het voorprogramma iets heel anders, maar zeker niet minder interessant: Gregory Page. Met aanstekelijke jazz georiënteerde muziek zal hij het voorprogramma verzorgen.  Haal je kaartje voor deze nu al bijzondere avond in de voorverkoop voor 17,50 euro. Om 20.00 uur gaan de deuren open.

Kwaliteitshiphop in Het Bolwerk
Liefhebbers van hiphop moeten vrijdag zeker naar Sneek gaan. In Het Bolwerk staat de hiphopsensatie Zwart Licht met het grote talent Kraantje Pappie op de planken. Nog geen anderhalf jaar na de oprichting van Zwart Licht is de groep al een gevestigde naam in de Nederlandse hiphopscene. Hofleverancier Hayzee laat zien dat hij als producer tot grootste dingen in staat is,terwijl Akwasi en Leeroy met hun eigenzinnige, abstracte raps een uniek geluid neer weten te zetten. Voor 10 euro ben je vanaf 20.00 uur gegarandeerd van een avondje kwaliteitshiphop.