Uitverkocht Romein eet uit de hand van Miss Montreal Uitverkocht Romein eet uit de hand van Miss Montreal

Het is een wederzijdse liefdesaffaire

, Tekst: Anne-Marie Böing Foto's: Marcel Poelstra

Uitverkocht Romein eet uit de hand van Miss Montreal

Het is een wederzijdse liefdesaffaire

Tekst: Anne-Marie Böing Foto's: Marcel Poelstra ,

In een uitverkocht Romein deed Miss Montreal, op deze regenachtige oktoberavond, nog even de zomerse festivalsferen herleven. Met hits als Just A Flirt, This Is My Life en Swing The Night Away, en natuurlijk een biertje, won de nuchtere blondine de volgepakte zaal zonder al te veel moeite voor zich.

Het is een wederzijdse liefdesaffaire

In een uitverkocht Romein deed Miss Montreal, op deze regenachtige oktoberavond, nog even de zomerse festivalsferen herleven. Met hits als Just A Flirt, This Is My Life en Swing The Night Away, en natuurlijk een biertje, won de nuchtere blondine de volgepakte zaal zonder al te veel moeite voor zich. Het publiek werd bovendien op twee support acts getrakteerd.

Voordat Miss Montreal in haar leren jurkje het podium betreedt, is de eer aan singer/songwriter Jamila Faber om haar Nederlandstalige liedjes te laten horen. Het is twijfelachtig of deze aanslaan. Jamila blijft evengoed haar theatrale zelf terwijl ze afwisselt tussen gitaar, ukelele, xylofoon en piano, waarop ze zowel grappige als kritische nummers vertolkt. Het tweede voorprogramma, de pop/rockband Marius, wordt enthousiaster ontvangen. De nummers zijn niet verrassend, maar wel lekker en feel good. Extra leuk: ze eindigen met een Fries liedje getiteld ‘Vast in de modder’.

De stemming zit er al goed in tegen de tijd dat Miss Montreal - eigenlijk gewoon Sanne Hans - en haar band het podium betreden. Het publiek eet van meet af aan uit haar hand. Of het nou gaat om meezingen, met de handen zwaaien, klappen of springen, Hans roept en Romein bezorgt. Maar het is een eerlijke uitwisseling: Hans en haar sympathieke band geven een solide, enthousiaste, gesmeerde show weg, waar muzikaal niets op aan te merken valt. Er wordt tussendoor volop gegrapt en het publiek wordt veelvuldig bedankt voor de respons. ‘Ik vind jullie erg leuk’, lacht Hans halverwege. Het gevoel is wederzijds.

Hans en band weten aardig de variatie in het pop/rock repertoire te houden. ‘We gaan natuurlijk niet alleen maar standaard shit spelen van de plaat’, kondigt Hans aan. Een demonstratie op het looppedaal volgt, waar ze in haar eentje een achtergrondkoortje mee creëert voor het volgende nummer. Ook de gevoelige snaar blijft niet onberoerd. De ballade Fading Romance wordt bijvoorbeeld semi-akoestisch gebracht. Open boek dat Miss Montreal is, vertelt ze hoe blij ze is na lange tijd alleen te zijn geweest, nu iets met ene Luuk te hebben. Bij een ballade die Hans alleen speelt, op een piano die naast de bar is geplaatst, wordt om stilte verzocht want ze gaat haar ‘ziel blootleggen’. Verrassend genoeg wordt de set afgesloten met een portie dampende blues.

De zijkanten van het podium worden dit optreden gesierd door twee bannieren met een groot roze hart, grote witte letters ‘MM’ en een foto van Hans. Gelukkig heeft dit soort poespas, dat waarschijnlijk het resultaat is van haar groeiende populariteit, geen effect op de vrolijke nuchterheid en openheid die zeker ook een behoorlijk essentieel deel zijn van Hans en haar band.


Wie: Miss Montreal, Marius en Jamila
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: zaterdag 23 oktober 2010
Opkomst: uitverkocht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland