Tatoeages en harde muziek op Dwarsbongeldag Drachten Tatoeages en harde muziek op Dwarsbongeldag Drachten

Een feestje van gelijkgestemden

, tekst: Jacco de Boer, foto's: Rob Ypma

Tatoeages en harde muziek op Dwarsbongeldag Drachten

Een feestje van gelijkgestemden

tekst: Jacco de Boer, foto's: Rob Ypma ,

Dwarsbongeldag: Rinto's Tattooshop en Poppodium Iduna organiseerden samen een middag en avond vol harde, luide en snelle muziek, Amerikaanse auto's, een ter plekke opgebouwde tattoostudio, een minicamping van De Hûnekop voor de deur en Peter Pan Speedrock als afsluiter.

Een feestje van gelijkgestemden

Veel opgestroopte mouwen zaterdag in Poppodium Iduna. Logisch. Want wanneer de Burgumse tatoeëerder Rinto een feestje geeft, komt een gedeelte van zijn hardcore klantenkring zeker even kijken. En dan wil je laten zien wat je aan lichaamsversiering draagt. Een feestje van gelijkgestemden volgens Teunis Spits van Iduna. "We hadden het er zo eens over toen ik voor een sessie op mijn arm bij Rinto was. Toen zei ik ‘prima jong, altijd doen’. We hadden het er al vaker over gehad, nu moest het ook maar eens wezen. En hij had zijn merk ‘Dwarsbongel’ natuurlijk al".

Dwarsbongeldag dus. Een middag en avond vol met harde, luide en snelle muziek, Amerikaanse auto's, een ter plekke opgebouwde tattoostudio, een minicamping van De Hûnekop voor de deur en Peter Pan Speedrock als afsluiter.

Voor de foto's van de tatoeageartiesten verwijzen we je naar het fotoverslag 'Tatoeëerders aan 't werk op Dwarsbongeldag'.

Wie: Junkyard Dogs, The Accelerators, Rock Oil Roadhogs, De Hûnekop, Peter Pan Speedrock
Wanneer: 23 oktober 2010

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland