Sticks flikt het nog een keer Sticks flikt het nog een keer

Alledaagse Waanzin tour ook in Drachten groot succes

, Karst Jaarsma

Sticks flikt het nog een keer

Alledaagse Waanzin tour ook in Drachten groot succes

Karst Jaarsma ,

Ter promotie van zijn onlangs verschenen album Alledaagse Waanzin is Drachten de enige stop in noordelijk Nederland voor Sticks. Naast alle nieuwe tracks van Alledaagse Waanzin passeren ook de oude hits van Opgezwolle en de Fakkelbrigade de revue. Mede Fakkelteitgroepleden A.R.T., Rico en Boef & de Gelogeerde Aap maakten het feestje compleet.

Alledaagse Waanzin tour ook in Drachten groot succes

Met zijn nieuwe plaat Alledaagse Waanzin keert Sticks weer helemaal terug naar de echte boombap hiphop. Hiermee levert hij één van de lekkerste hiphopplaten van 2010 af. Afgelopen zaterdag deed hij met zijn Alledaagse Waanzin tour Drachten aan. In een aardig volgelopen Iduna blijkt Sticks nog altijd een waar podiumbeest.

Hiphopduo Boef & De Gelogeerde Aap is vaste opener tijdens de tour. Met hun mix van dubstep en hiphop weten zij de zaal aardig op te warmen. De mix werkt op het podium een stuk beter dan op plaat. Het is dan ook niet verrassend dat tijdens het voorprogramma al de eerste pit van de avond wordt gebouwd. De Gelogeerde Aap heeft duidelijk al enkele publieksparticipatietrucjes van Sticks overgenomen. Helaas begint na een half uur de show wat eentonig te worden, maar met een bekender oeuvre zal dit dubstepduo in de toekomst zeker een strakke live act gaan worden.

Dan is het tijd voor de hoofdact van de avond. Gekleed in een winterjas opent Sticks de show met enkele minder geslaagde nummers. Zodra na een paar tracks mede Opgezwolle-lid Rico het podium betreedt, is de formatie compleet en kan het echte knallen beginnen. Samen brengen ze Opgezwolle nummers als Verre Oosten, gecombineerd met Fakkelbrigade tracks als Groen Gras. In plaats van gemakkelijk met alle bekende nummers Iduna weg te spelen is er vanavond opvallend veel ruimte voor nieuw materiaal.

Het is goed om te horen dat de nieuwe nummers live net zo sterk overeind blijven staan als de oude klassiekers. Met enkele verrassende accapella’s en een 75 minuten durend optreden is het de meester van de Nederlandstalige hiphop weer gelukt om een naar perfectie neigende show neer te zetten. Alleen het feit al dat Sticks, zelf rustig zittend, tijdens Tijgers & Draken heel Iduna kan laten springen bewijst maar weer wat voor rasentertainer de MC is. Hopelijk keert de man weer snel terug naar Friesland en brengt hij dan ook mede Fakkelbrigadiers Typhoon en James mee, want ondanks een heerlijk optreden missen we ze toch wel een beetje.

Wie: Stick & A.R.T. ft. Rico , Boef en de Gelogeerde Aap
Waar: Iduna, Drachten
Wanneer: 16 oktober 2010
Opkomst: Meer dan driekwart vol

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland