Scram C Baby goed, maar niet overtuigend Scram C Baby goed, maar niet overtuigend

Herrek spannend en veelbelovend

, Tekst: Wymer Praamstra Foto's: Oscar Anjewierden

Scram C Baby goed, maar niet overtuigend

Herrek spannend en veelbelovend

Tekst: Wymer Praamstra Foto's: Oscar Anjewierden ,

Scram C Baby draait al ongeveer twintig jaar mee in de Nederlandse popscene en vierde dat dit jaar met het achtste album Slow Mirror, Wicked Chair. Hoewel de recensies altijd positief zijn en ze een aardige schare trouwe fans hebben, blijft de Amsterdamse band nog altijd in de luwte.

Herrek spannend en veelbelovend

Opener vanavond is Herrek. Herrek heet Herrek omdat frontman Gerrit van der Schreer zo werd genoemd in Indonesië, waar hij een tijd heeft gewoond. Samen met onder andere zijn broer Arend Jan, die bekend is van LPG, maakt hij muziek die moeilijk te duiden is en het tussen folk, electro en indierock houdt. De Bonne Aparte achtergrond van Gerrit is voornamelijk in de gitaarmelodiën en de duistere sfeer van Herrek terug te horen.

De christelijke achtergrond van beide Van der Scheer’s, hun vader was dominee, komt terug in de teksten die op de bijbel gebaseerd zijn. Niet dat je dit concreet terughoort, een duidelijk verhaal kun je er niet uit opmaken. Net als bij de vorige projecten van Gerrit hoor je de potentie en songwriterskwaliteit echter in elk nummer terug. Het wachten is dan ook op de cd en ep, die beide al klaar zijn.

Scram C Baby is altijd een van de meest ondergewaardeerde bandjes uit de oude Excelsior stal geweest. Elk album staat vol met enorm pakkende, vaak korte, gruizige rock nummers, maar een wat groter publiek bereiken lukt de band maar niet. Ook vanavond bij Asteriks houdt het niet over, een matig gevulde zaal is waar ze het mee moeten doen.

Het is het allemaal net niet bij Scram C Baby, de nummers zijn enorm goed en pakkend, maar op de een of andere manier blijven ze niet hangen. De band speelt enthousiast en gedreven, maar het wil niet overslaan op de zaal. En voor dat je het weet spelen ze alweer een volgend nummer, waardoor je er niet lekker in komt. Misschien zouden de nummers meer uitgediept moeten worden of de podiumpresentatie wat flitsender, de vinger op de gevoelige plek leggen is niet makkelijk.

Scram C Baby is zo’n band zonder slechte nummers, maar ook zonder geweldige uitschieters. Het concert verveelt geen moment en het is bij vlagen echt genieten van het geweldige samenspel en de lekker ruige melodiën van het viertal. Het is te hopen dat ze nog eens terugkomen om overtuigend een volle zaal plat te spelen, en hopelijk samen met Herrek.


Wie: Scram C Baby en Herrek
Waar: Podium Asteriks, Blokhuispoort Leeuwarden
Wanneer: 29 oktober 2010

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland