Popronde doet Leeuwarden aan Popronde doet Leeuwarden aan

Reizend festival biedt beginnende bands een podium

, Peter Dijkstra

Popronde doet Leeuwarden aan

Reizend festival biedt beginnende bands een podium

Peter Dijkstra ,

Het reizend festival Popronde neemt vrijdag bezit van Leeuwarden. Op dertien verschillende locaties kun je kennis maken met ruim twintig bands van buiten de regio. Kroegen, muziekcafés en de Blokhuispoort dienen als toneel.

Reizend festival biedt beginnende bands een podium

Maak kennis met een nieuwe lichting jong talent van buiten de provincie. Bandjes die op het punt staan om door te breken en bandjes die hard aan de weg timmeren voor meer naamsbekendheid. Het is een feit dat het voor beginnende bands steeds moeilijker wordt om zich buiten hun eigen regio te presenteren. De Popronde biedt bandjes de kans om dat wel te doen.

Elk jaar melden er zich meer en meer bandjes aan om deel te nemen aan het reizend festival. Zo werden dit jaar uit maar liefst 700 inzendingen, 100 gelukkigen geselecteerd. Onder die gelukkig zijn ook een paar Friese bands. Zo krijgen onder andere De Basis, A Liquid Landscape, Ilanois en de Spotrockers de kans om buiten de provinciegrenzen aan hun naamsbekendheid te werken. Andersom mag Leeuwarden zich vrijdag verheugen op de komst van meer dan twintig talentvolle niet-Friese bandjes.

Vanaf 19.00 uur zullen op meerdere locaties in de binnenstad ruim twintig beginnende bands hun muzikale kwaliteiten tonen. De programmering is niet gefocust op een bepaalde muziekstijl. Het accent ligt ook niet op grote namen, maar op een divers, veelzijdig en kwalitatief goed programma. Om die kwaliteit te waarborgen werkt de Popronde dit jaar samen met 3FM Serious Talent en 3VOOR12 Hollandse Nieuwe. Beide staan met een eigen podium in de Leeuwarder binnenstad.

Het podium van 3FM Serious Talent is te vinden aan het Herenwaltje bij Osiris. Daar presenteren onder andere The Little Things That Kill en Colossa hun muzikale talent. In de Blokhuispoort host podium Asteriks 3VOOR12 Hollandse Nieuwe. Met The Wrong Jeremies, Yoshimi! en G.O.T.V. wordt het daar gegarandeerd een boeiende avond. Bovendien deelt 3VOOR12 Friesland gratis Hollandse Nieuwe samplers uit.

Het volledige programma en een overzicht van de locaties valt te lezen op de site van de Popronde: Popronde 2010 Leeuwarden.
Alle podia die deze avond onderdak bieden aan de Popronde zijn overigens gratis toegankelijk!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland