Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Een gevarieerd weekendprogramma deze week. Naast veel jong talent komen ook weer de nodige oudgedienden naar Friesland. Kortom, niemand hoeft zich dit weekend te vervelen.

MPDrie Gigs in Romein

Vanaf deze week biedt Poppodium Romein elke donderdagavond plaats aan jonge talentvolle acts. In het café van Romein zal onder de noemer ‘MPDrie Gigs’ wekelijks een gratis toegankelijk optreden plaatsvinden. De show wordt opgenomen door de huistechnicus, zodat de band aan de hand van de registratie zichzelf kan verbeteren. De eerste avonden in deze serie zijn al ingevuld maar voor verderop in het seizoen is er nog volop plek.  Bandjes kunnen zich aanmelden via de website van het poppodium. Vanavond openen de Amerikaanse death metal acts Resurrection en Solace of Requiem het nieuwe concept. Romein opent haar deuren om half negen.

Jailhouse Rock in de Blokhuispoort
Deze vrijdag geen gewoon programma bij Podium Asteriks. Onder de noemer Jailhouse Rock zal de oude gevangenis omgetoverd worden tot een heuse club. Vanaf 20.00 uur is het aan de dj’s om te laten zien dat de Blokhuispoort ook geschikt is voor een meer dance georiënteerde programmering. Met op het affiche onder andere Steff da Campo en Martin Harder zal er tot middernacht gedanst kunnen worden. Haal je kaartje snel voor 7,50 euro in de voorverkoop en bespaar 2,50 euro op de deurprijs. Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar bij Doozo en de Markies.

The Ex is nog altijd maatschappijkritisch

The Ex begon in 1979 als anarchistische punkband, maar halverwege de jaren tachtig komt daar verandering in. De band haalt meer en meer haar invloeden uit noise, folk, etnische en jazz muziek. Niettemin blijft de maatschappijkritische boodschap van de punkers overeind. Nu 30 jaar later zijn ze er nog steeds en zaterdag 9 oktober doen ze Drachten aan. The Ex komt niet alleen. In het voorprogramma staat Labasheeda uit Amsterdam, een band met rauwe popnummers met overstuurde vioolpartijen en noise invloeden. Haal je een kaartje bij Iduna aan de deur, dan betaal je 12 euro, maar in de voorverkoop heb je al een kaartje voor een tientje.

Excelsior raspaard Tim Knol naar Sneek
Het vrijdagprogramma van Het Bolwerk vervalt helaas, maar niet getreurd: er is dit weekend nog genoeg te zien in Sneek. Zo komt zaterdag Tim Knol naar Het Bolwerk, het nieuwe raspaardje van Excelsior Recordings. Met zijn debuutalbum oogstte hij begin dit jaar veel lof en zijn tournee trekt dan ook niets dan volle zalen. Tijdloze popnummers met een vleugje Americana en Roots geschreven door een Hollandse jongen uit Hoorn. De terechte winnaar voor een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer? Ervaar het live voor 12,50 euro en oordeelt u vooral zelf!

Jazz zonder grenzen met The Ploctones
Op zondag is er weer het vertrouwde middagje jazz in Het Bolwerk. Deze week brengt de Zalige Zondag niemand minder dan Jules Deelder. Hij verzorgt als dj de muzikale omlijsting rond het optreden van The Ploctones, de heetste jazzgroep van het moment. Hun muziek swingt en bruist als een malle, maar wat wil je ook met Anton Goudsmit in de gelederen. Onlangs werd hij nog door zijn collega-musici uitgeroepen tot de beste popgitarist van Nederland. Daarnaast beloonde de vakjury hem met dit jaar met de VPRO Boy Edgar Prijs, de belangrijkste jazz onderscheiding in Nederland. Vanaf 15.00 uur zullen The Ploctones hun naam eer aan doen. Voor een tientje ben jij erbij.

Oudgediende naar Leeuwarden

Ze is al 61 jaar, maar weet van geen ophouden: Chi Coltrane. Ken je haar niet? Vraag dan je ouders even, ongetwijfeld zetten zij meteen haar grootste hit Go Like Elijah in. In de jaren zeventig werd ze wereldberoemd met deze hit. Na een lange pauze van zestien jaar staat ze eindelijk weer op de planken. Niet alleen een nieuwe tournee, maar ook een nieuw album brengt haar naar Poppodium Romein. Wil je ‘The Queen of Rock’ eens in levende lijve meemaken? Kom dan zondag naar Romein. De zaal gaat ’s avonds om acht uur open, de entree bedraagt 27 euro.