Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Het is weer een ontzettend druk bezet weekend. Niet alleen in de diverse poppodia, ook in de schouwburgen. Zo staat Lange Frans zaterdag in de Lawei in Drachten, Wende Sneijders vrijdag in de Harmonie en Boudewijn de Groot, samen met zijn zoon Marcel, op zondag in de Leeuwarder Harmonie. 3VOOR12 Friesland selecteerde echter het volgende.

De stonerrock van Karma to Burn en Oud Zaad
De groovende stonerrock van het Amerikaanse Karma to Burn zal op donderdag te horen zijn bij Podium Asteriks in de Blokhuispoort. Het woeste drietal uit West Virginia speelt loeistrakke instrumentale woestijnrock in de traditie van Kyuss en Black Sabbath. Fryslân’s eigen stonerrock trots Oud Zaad verzorgt het voorprogramma. In 2002 gaf Oud Zaad nog een legendarisch optreden op de camping van Lowlands, daarna bleef het lange tijd stil rond de Leeuwarders. Met hernieuwde energie stort de band zich echter weer als vanouds op hun stonerrock covers. De aanvang is 20.00 uur, de entree is 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong Records te Leeuwarden.

Excelsiorgigant Scram C Baby bij Podium Asteriks
Ook op vrijdag heeft Podium Asteriks een avondvullend programma in de Blokhuispoort. ‘De onbekroonde koning van de Nederlandse indiescene’ komt langs. Met hun nieuwe plaat Slow Mirrow, Wicked Chair gaat Scram C Baby verder met waar ze goed in zijn: het brengen van korte, rauwe songs, soms zwaar en cynisch, soms springerig en vrolijk, maar altijd onstuimig. In het voorprogramma ditmaal de dansbare electro folk van Herrek. Herrek is de nieuwe band van Gerrit van der Scheer, die eerder furore maakte met Bonne Aparte en Adept.  De aanvang is 20.00 uur, de entree bedraagt 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong Records in Leeuwarden.

Queen of the Blues naar Sneek
Podium Asteriks mag dan wel ‘De onbekroonde koningen’ hebben, Het Bolwerk haalt aankomende vrijdag de ‘Queen of the Blues’ naar Sneek. Rory Block werd wereldberoemd met haar hit Lovin’ Whiskey, maar dat is niet alles. Ze treedt al tientallen jaren over de hele wereld op, werkt samen met mensen als Mark Knopfler en Bonnie Raitt, heeft meer dan twintig albums op haar naam staan, en won op haar terrein alle prijzen die er te winnen zijn. Het toonaangevende magazine Rolling Stone schreef: 'Zij maakt de meest persoonlijke en gevoelige blues van wie dan ook - man of vrouw, zwart of wit, jong of oud.’ Een vrouw die dus met recht de titel ‘Queen of the Blues’ mag dragen. Het Bolwerk opent om 21.00 uur haar deuren, de entree is 15 euro.

Barbaars metalfestival in Romein
Naast de gebruikelijke MPDrieGigs op donderdag, is er deze week ook een vrijdagprogramma bij Poppodium Romein. De Westerkerk zal op zijn grondvesten schudden als het Barbaars! metal festival weer losbarst. De Duitsers zijn dit jaar goed vertegenwoordigd met Powerwolf, The New Black en Orden Ogan. Hoofdact Powerwolf grossiert in aanstekelijke en melodieuze metal met veel koren en kerkorgels die de grimmige sfeer van de teksten benadrukken. Vanuit Limburg komt de enige Nederlandse afgevaardigde: Carach Angren. Met invloeden van Dimmu Borgir en Emperor brengen ze de perfecte combinatie van snelle agressieve black metal en symfonische ingrediënten. De deuren gaan open om 20:00 uur en de entree bedraagt €16,-. Leuk feit: Elke tiende bezoeker ontvangt een gratis Vikinghelm!

Zweedse melodica-death metal in Het Bolwerk
Ook in Sneek zijn de metalliefhebbers dit weekend op hun plaats. Zaterdag heeft het Het Bolwerk een van de populairste bands uit het metalgenre op het podium: de Zweedse formatie Sonic Syndicate. Het nieuwe album We Ruled The Night staat vol energieke, pakkende en slepende metal songs en is geproduceerd door niemand minder dan Toby Right, die eerder werkte met Kiss, Alice In Chains en Slayer. De opmars van Sonic Syndicate in de afgelopen jaren is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Dankzij de vele goede optredens hebben ze in een relatief korte tijd een grote naamsbekendheid gekregen. Maken ze het in Sneek ook waar? Het Bolwerk gaat om 20.00 uur open, de entree bedraagt 10 euro.

Ouderwets op stap in Drachten
De bluesrock van de vrijdagavond gaat helaas niet door, maar Iduna opent op zaterdag alsnog haar deuren voor het publiek. Dan is het namelijk Stappen Als Toen met prijzen als toen. De entree bedragt 7,50 euro, je krijgt dan wel twee gratis consumptie munten én je kunt gratis je jas ophangen. Waan je terug in de tijd met de Drachtster cultheld Dj Okky. Hij zal die gouwe ouwe uit de jaren ’70, ’80 en ’90 om je oren slingeren. Dus regel oppas, bel je vrienden en ga lekker ouderwets stappen in Drachten.

Arthouse invites Boris Werner
Ook in Leeuwarden kun je op stap, maar dan nieuwerwets. Arthouse haalt voor het eerst Boris Werner naar de Friese hoofdstad. Boris Werner is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest gewilde dj’s in de Amsterdamse scene. Awakenings, Welcome To The Future, Sonar, ADE en Lowlands Festival: Boris was there. Ook Rik Woldring is zaterdag van de partij. Met een combinatie van deephouse en oude knallers staat hij altijd garant voor een unieke set. Daarnaast draaien de lokale helden Malbetrieb en Neo Young van het Friese Klopfgeist deze avond in DOOZO Leeuwarden. Het festijn begint om 22.00 uur en zal tot in de kleine uurtjes doorgaan. De entree bedraagt 7,50 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland