Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Eerder lieten wij op 3VOOR12 Friesland al weten dat Leeuwarden vrijdag het toneel is van de Popronde, maar er valt meer te beleven dit weekend. Zo staat Sabrina Starke vanavond in De Lawei en Kane zaterdag in De Harmonie. 3VOOR12 Friesland selecteerde echter het volgende:


Biertje drinken met Mad Caddies
Het Bolwerk organiseert zo nu en dan ook wel eens een avondje op een andere locatie in Sneek. Zo komt de Californische formatie Mad Caddies samen met The Expendables vrijdag een feestje bouwen in Café The Legend aan de Markstraat. Naast het skapunk label dat aan ze kleeft, verwerken ze ook reggae, dixie, polka en hillbilly in hun muziek. Kortom, alles wat maar gezellig is. Over gezellig gesproken: de jongens schijnen heel erg van bier te houden, dus trakteer ze na afloop gerust op een biertje of twee! De avond begint om 19.30 uur en de entree bedraagt 10 euro.

Dwarsbongels in Drachten

Iduna organiseert zaterdag in samenwerking met Studio Rinto uit Burgum een Dwarsbongel Dag. Wat kun je verwachten? Een druk programma met onder meer de legendarische punkrockers Peter Pan Speedrock en de Friese formatie De Hûnekop. Naast een muzikaal programma zijn er ook professionele tatoeëerders aanwezig om jouw lijf van inkt te voorzien. Afhankelijk van het weer zullen ook Hot Rods & USA Cars de dag extra kleur geven. Wytse Sterk zal speciaal voor deze dag een uniek shirt maken en wil je zo'n uniek shirt kopen wees dan op tijd in Iduna, want de oplage is beperkt. Het programma begint overigens al om 14.00 uur. Voor 15,- euro in de voorverkoop kun je tot laat in de avond er bij zijn.

Miss Montreal in Romein
Sanne Hans, alias Miss Montreal, is inmiddels een gevestigde naam in de Nederlandse popcultuur. Al van jongs af aan is ze bezig, maar de band Miss Montreal werd nog maar vrij recentelijk opgericht. Sinds 2008 is de formatie een feit en met singles als Just Like A Flirt, This Is My Life en Seven Friends bestormden ze in een moordend tempo de Nederlandse hitlijsten. Inmiddels zijn we twee succesvolle albums verder en komt de band naar Poppodium Romein. De support is in handen van de Friese band Marius en de Friese singer/songwriter Jamila. De deuren openen om 20.00 uur en de entreeprijs is €13,-.

Seunnenga terug aan het front
Jankobus Seunnenga vindt het weer de hoogste tijd om de gitaar te laten scheuren. Samen met zijn oude makkers Eric Ennema en Gilbert Terpstra, waarmee hij begin jaren in The Pin-Baskets speelde, keert hij terug onder de noemer Het Jankobus Drum & Bas Ensemble. Na Pigmeat was het even stil rond Seunnenga, maar na een goed ontvangen soloplaat, keert hij nu terug met een band. Alles draait bij Seunnenga natuurlijk om het liedje, maar wel oorsuizende liedjes, in de beste punkpoptraditie. Sneek heeft aanstaande zaterdag de primeur en voor 5 euro ben jij getuige van de wederopstanding van één van de meest toonaangevende punkpoprockers die Friesland rijk is. De deur van het Bolwerk zal omstreeks 21.00 uur openzwaaien.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland