Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Ook dit weekend is er weer genoeg te beleven in onze provincie. Eerder kon je al lezen over Freeze on Friday in Sneek, maar er is meer! 3VOOR12 Friesland maakte de volgende selectie.

Mash My Bits Up!
Afgelopen woensdag is het Media Art Festival begonnen. Tot en met 24 oktober staan de isoleercellen en opslagruimtes van de voormalige gevangenis De Blokhuispoort vol met installaties, objecten en filmmateriaal. Onderdeel van dit festival, dat gericht is op de nieuwste ontwikkelingen binnen de mediakunst, is Mash My Bits Up. Mash-ups en remixen zijn niets nieuws, maar sinds de komst van het internet is er een ware remixcultuur ontstaan. Van 16.00 uur tot 00.00 uur kun jij bij Podium Asteriks zien wat deze cultuur inhoudt. Naast live optredens van Nobody Beats The Drum, De Grote Vinnie, Donnie & Sjakie Show is er een Local Mash Up Stage en presenteert Project Pancake: The Mixer met onder andere LAF wear, Blackbox Red en Dupstep Naidt. Voor 7,50 euro haal jij je kaartje bij Media Art Friesland en King Kong Records.

De Avond van DAG
En dan is er op vrijdag ook nog de langverwachte Avond van DAG. In Café Hemingway  presenteert het Mercurius radioprogramma Dinsdag Avond Gymnastiek vanaf 23.00 uur haar eigen avond. Maak je klaar om een hele nacht te zweten met een paar flinke namen. Naast Roger Vans, Damian Keane en Dennis Jahns is ook Andreas Bergmann aanwezig. Afgelopen weekend stond Bergmann nog in Napels, maar vanavond staat hij gewoon weer voor eigen publiek in Leeuwarden. Geheel in de stijl van het programma is er overigens wel een kleine dresscode aan de avond toegevoegd: zweetbandjes verplicht! Daar tegenover staat dat de entree gratis is…

Rico & Sticks naar Drachten
Scherpe rijms, vette beats. Als leden van Opgezwolle maakten Rico & Sticks al de twee klassiekers Vloeistof en Eigen Wereld. Beide cd’s hebben in al die jaren niets aan kracht ingeboet. In 2009 keerden de heren terug aan het front, toen bij de Fakkelbrigade, maar nu laten ze zich gezamenlijk gelden op de cd Alledaagse Waanzin. De beats op deze nieuwe plaat zijn afkomstig van de producer A.R.T. en ook hij komt mee naar Iduna. De support wordt verzorgd door Boef en de Gelogeerde Aap dat, met het door A.R.T. geproduceerde debuutalbum, nog  wel eens verrassend sensationeel uit de hoek kan komen. Haal je kaartje snel in de voorverkoop en bespaar jezelf twee euro. Aan de deur kosten de kaarten 14 euro. Diezelfde deur gaat overigens om 20.00 uur open.

Nieuw festival in de Franeker Koornbeurs
Op zaterdag zal de eerste editie van de Fryske Popbelofte plaatsvinden, een nieuw festival in de Franeker Koornbeurs. Het festival is bedoeld om aanstormend Fries talent een podium te bieden. De naam doet misschien anders vermoeden, maar het is zeker geen festival met Friestalige bands. Wie zijn er op deze avond dan wel? Vanaf kwart over acht zie je Barry Nice & The Nice Guys, Alpine Pack, Pioneers of Love, De Basis en Billy Benton & The Birddogs. Geen verrassingen, wel echte beloftes. Kaartjes kosten 9,50 euro aan de kassa en 6,50 in de voorverkoop mits je minstens vier kaarten afneemt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland