LC Publieksprijs: And the nominees are...

Friese PopAwards 2010, de Leeuwarder Courant Publieksprijs

Redactie ,

Vergeet TMF en al helemaal hun TMF Awards! De Friese Popawards staan voor de deur. 11 december vindt de FPA plaats in Poppodium Romein. 3VOOR12/Friesland neemt je alvast mee naar het podium en stelt de genomineerden voor. Voor de Leeuwarder Courant Publieksprijs zijn genomineerd...

Friese PopAwards 2010, de Leeuwarder Courant Publieksprijs

Vergeet TMF en al helemaal hun TMF Awards! De Friese Popawards staan voor de deur. 11 december vindt de FPA plaats in Poppodium Romein. 3VOOR12/Friesland neemt je alvast mee naar het podium en stelt de genomineerden voor. Voor de Leeuwarder Courant Publieksprijs zijn genomineerd...

STEM HIER!

Glemmer Festival

Súdwest-Fryslan begroette afgelopen zomer een fonkelnieuw festival. Het strand van Lemmer stond drie dagen lang in het teken van Glemmer Festival. Er waren onder andere optreden van The Pink Floyd Project en Kane. Een ongekend succes dat in september 2011 een vervolg krijgt.

A Liquid Landscape

Een naamsverandering en bovendien een koerswijziging. Sceptici bij de vleet, maar A Liquid Landscape flikte het en wist zowaar een plek in de finale van de Grote Prijs van Nederland te bemachtigen. Per slot tot rekening belandde de band in het bandcoachingsproject Freesonica.

Verzamel-cd Dantumadiel

Achttien Waldpyken van verschillend pluimage deden mee aan een project van jongerenwerk Dantumadiel. De verzamel-cd bracht ons van Elske DeWalle via NewSense Memory naar Ernst Langhout. De samenwerking met de jongeren van de gemeente wacht op een vervolg.

Podium Asteriks

Ineens was daar een nieuw podium. In De Blokhuispoort zet Podium Asteriks iedere week een alternatief programma neer. Zo bracht het al onder anderen Customs, Karma to Burn en Aux Raus naar Leeuwarden. Vrijdagavond Asteriksavond werd een begrip en de zaal verkocht al een aantal malen uit.

Jelle B.

'Ring, ring, I've got to sing' van Grignard zegt je misschien helemaal niets, maar 'Vriendinnen' zou best eens een belletje kunnen doen rinkelen. De Dokkumer Jelle B haalde met die single de Mega Top 100 en werd genomineerd voor een Buma NL Award. Bovendien is hij met 200 optredens in het jaar een van de meest geboekte artiesten van Friesland.

Yorn Overwijk

Hij liet 3VOOR12/Friesland weten dat het combineren van twee bands prima te doen is, maar het schijnt dat hij er nog een schepje bovenop heeft gedaan. Tijdens zijn afstudeerproject voor de opleiding D'Drive trad Yorn Overwijk namelijk met maarliefst negen formaties op. Voorlopig houdt hij het bij The Heatmachine en Billy Benton and The Birddogs.

Ykaro

Het was de grand-opening van het Freeze Festival en meteen ook een van de meest indrukwekkende producties van het jaar. Het idee van It Langstme en De Dea, een hand vol jonge kunstenaars, vormgevers en de Popfabryk viel in erg goede aarde. Het is wachten op een volgende voorstelling.

Klopfgeist

Uitverkochte labelnights in Berlijn en als dat nog niet genoeg is, deed het Friese platenlabel het zelfde kunstje in Napels. Het label voor Friese techno-dj's verovert stapje voor stapje het complete Europese continent. En dat vanuit Leeuwarden en Lemmer.

Pioneers of Love

Moke koos de Leeuwarder wave-rockers Pioneers of Love om hun clubtour te promoten. Het bracht de band langs de meeste notabele podia van Nederland. Daar wachten ze nu op het moment dat Pioneers of Love als hoofdact de planken betreedt.

De Kast

In de jaren '90 was het de grooste band van Nederland. Dat kunstje wil De Kast met het uitbrengen van het nieuwe album 'Welkom Thuis' graag nog eens over doen. De presentatie vond, ter ere van een eerder concert daar, plaats in het Abe Lenstra Stadion. Ze sloten het jaar af met een theatertournee.