Kindje van Burdaarder jeugd volgroeid Kindje van Burdaarder jeugd volgroeid

The Pitch Amplified 8 groot succes

, Tekst: Christiaan Triebert Foto's: Oscar Anjewierden

Kindje van Burdaarder jeugd volgroeid

The Pitch Amplified 8 groot succes

Tekst: Christiaan Triebert Foto's: Oscar Anjewierden ,

Met een bijna uitverkochte zaal lijkt The Pitch Amplified, tijdens haar achtste editie, volgroeid. Niet alleen mensen uit Burdaard en naaste omgeving, maar ook Dokkumers en Leeuwarders weten inmiddels de weg te vinden naar gebouw Pro Rege. Hoewel de Mukkesbus van de Frisian Party Zone het dorp wel vond, wordt het hoog tijd om de bushalte van Burdaard in ere te herstellen.

The Pitch Amplified 8 groot succes

'Eerst gaven we ze een kratje bier, nu een paar tientjes.' Wietse Plutschouw lacht. The Pitch Amplified (TPA) is het kindje van laatstgenoemde en Sierd van der Bij. 'Ik ben trots. Moet je eens om je heen kijken hoe druk het is!' Druk is het inderdaad. Het jeugdhonk van Burdaard zit zo goed als vol met zo'n 175 mensen. 'Hoe dat komt? Onze naamsbekendheid groeit. Dat zie je. Eerst kwamen er alleen maar mensen uit Burdaard en Ferwerderadeel. Maar nu lopen er ook mensen uit bijvoorbeeld Dokkum rond. We hopen ook meer Leeuwarders te trekken in de toekomst.' Maar dat is lastig, sinds het dorp geen bushalte meer heeft. Uitstappen kan in de weidse vlakte voor Dokkum, maar dan mag je nog wel een half uur lopen naar het pittoreske dorpje. En de desbetreffende bus gaat 's zaterdags slechts één keer per uur. De schrijvende helft van 3VOOR12 Friesland miste helaas dan ook de Dokkumer band Beyond the Scene.

The Heatmachine doet haar naam eer aan, zeker op deze koude novemberavond. Als een warme motor starten ze de heupbewegingen van het publiek. Het langverwachte debuutalbum zal 16 januari in de schappen liggen, zo kondigde de band deze week aan. Een bijbehorende clubtour zal dan zeker langs de Pro Rege in Burdaard moeten gaan. The Heatmachine staat nu ook in Burdaard bekend als “een goed feestje”. Over goede feestjes gesproken. Mr. Wallace. De jonge skaband werd bij een eerdere versie van TPA al gekroond tot publiekslieveling, en bewijst nu opnieuw waarom dat ook alweer was. Wat een energie!

Van energie is er ook sprake bij Fan Batsum, zij het van een ander soort. Panty’s van de frontvrouw van Mr. Wallace worden ingeruild voor ontblote borstkas van de frontman van Fan Batsum. De punkband speelt al sinds 1994 en zingt altijd in het Fries. En dat slaat aan in Burdaard. En dan is er nog Highway 54. Deze Friese rockabilly band staat vaak buiten de provincie, maar heeft een uitzondering gemaakt voor een thuiswedstrijd op de TPA. Met uitstekend strak spel waan je jezelf zo in de jaren ’50.

Met een bijna uitverkochte zaal lijkt het erop dat het kindje van de Burdaarder jeugd volgroeid is, zij het niet dat er een nieuw honk aan zit te komen. Dat nieuwe onderkomen kan zo’n vierhonderd bezoekers huisbergen, vertelt Plutschouw. Maar dat duurt nog wel even. Eerst bezig met de volgende The Pitch Amplified. Of die uitverkocht zal zijn? 'Daar gaan we voor zorgen!' Deze achtste versie kroont het kindje. Met een bushalte in het dorp zal het kindje wellicht met nog meer mensen kunnen spelen. En mocht dat niet gebeuren, dan heeft The Pitch Amplified in ieder geval bewezen een prachtig, terugkerend muzikaal evenement in Noordoost Friesland te zijn. En daar mogen de geestelijke ouders best trots op zijn.


Wie: Beyond the Scene, The Heatmachine, Mr. Wallace, Fan Batsum, Highway 54
Waar: Pro Rege, Burdaard
Wanneer: 13 november 2010
Opkomst: 175 bezoekers

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland