Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Nederland schreeuwt zaterdag om cultuur! Als gevolg van de landelijke actie, komen de meeste programma's te vervallen. Er is echter nog genoeg leuks te beleven in onze provincie. 3VOOR12 Friesland selecteerde het volgende.

MpDrie Gigs: Billie V en Tagyeah

Zoals elke donderdag, ook deze avond weer een MpDrie Gigs in het café van Poppodium Romein. Billie V is een experimentele band uit Leeuwarden. Rustige en erg trage tempo’s wissel zich af met strakke en knallende composities. Ook de indie rockers van Tagyeah variëren veel in hun muziek. De bandleden zijn beïnvloedt door zeer uiteenlopende genres, van techno en punk tot gothic metal en disco. Diversiteit troef dus. De deuren van Romein gaan open om 20:00 en de avond is gratis toegankelijk.

Beth Hart in uitverkocht Muziekcentrum Schaaf
Poppodium Romein haalt Beth Hart opnieuw naar Leeuwarden, maar dan wel naar Muziekcentrum Schaaf en niet naar de oude vertrouwde Westerkerk. Deze is met een capaciteit van 500 bezoekers namelijk niet groot genoeg om alle Friese Beth Hart fans te herbergen. In oktober bracht de Amerikaanse zangeres haar nieuwste album ‘My California’ uit, met een uitgebreide tour door Nederland als gevolg. Na Paradiso in Amsterdam en de Oosterpoort te Groningen, nu ook Leeuwarden!

Takka Takka en The Strange Death of Liberal England
Podium Asteriks haalt vrijdag twee veelbelovende indie rock acts naar De Blokhuispoort. Het Brooklynse Takka Takka is niet zo puntig als de naam wellicht doet vermoeden. Hun muziek is juist schetsend, warm en kleurrijk. ‘De gitaren maken pirouettes en de synths fonkelen’, aldus de New York Daily News. The Strange Death of England daarentegen wordt ook wel het Britse antwoord op Arcade Fire genoemd. Hun nieuwe album Drown Your Heart Again is nu te beluisteren via de 3VOOR12 Luisterpaal. De aanvang is 20.00 uur, de entree 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong Records (Voorstreek 11, Leeuwarden).

Rock the Spot met Shaking Godspeed
Het Bolwerk verwelkomt vrijdag de blues/garage rock sensatie van 2010: Shaking Godspeed. Shaking Godspeed werd in het leven geroepen door gitarist Wout Kemkens toen zijn band The Bloody Honkies vorig jaar de handdoek in de ring gooide. Met het pas verschenen debuutalbum Awe oogsten de heren niets dan lof en ook live worden ze goed ontvangen, bij zijn dus. De zaal gaat om 21.00 uur open en de entree is slechts 5 euro.

Bong-Ra brengt breakcore naar Drachten
Bong-Ra is al sinds de jaren negentig actief in de breakcore scene. Vanavond draait hij, met zijn unieke stijl van drum & bass, breakcore en ragga, in Iduna Drachten. Maar hij is niet de enige die draait. DJ Devastate, een pionier in de jungle en drum & bass, Adrelinus, met een verleden in de hardcore scene, en resident Problame draaien vanavond ook hun plaatjes. Beuken tot aan de laatste break dus! De deur gaat open om 20.00 uur, de kaartjes zijn 5 euro in de voorverkoop en 7,50 euro aan de deur.

Nederland schreeuwt om cultuur!
Zaterdag is het actiedag. Het kabinet wil fors bezuinigen op cultuur. Uiteraard is de sector daar op tegen. Ook de Friese poppodia doen mee aan de actiedag. Zo zijn er in Leeuwarden vanaf 13.00 uur drie optochten met muziek, gedichten en optredens door de stad.  Om 14.00 uur is er een bijeenkomst bij De Waag met onder andere De Kast, Piter Wilkens, Frysk Saxofoon-kwartet en Barry Nice and the Nice Guys. In Drachten is ‘s middags een actie op het Laweiplein en in actiecafé Hopper. Tussen 12.00 en 17.00 uur is het feest met live muziek en sprekers. Natuurlijk wordt ook in de rest van de provincie geschreeuwd om cultuur. Jij doet toch ook mee!

Wehrmacht

De legendarische trash metal/crossover pioniers Wehrmacht komen zaterdag vanuit The States naar Drachten. En dat doen ze niet alleen. Blunt Force Trauma komt mee als support en is zeker niet minder dan de hoofdact. Wehrmacht zal vanavond bewijzen waarom juist zij de titel ‘Trash Kings’ mogen dragen. Niet genoeg aan twee bands? Geen punt, want ook de grindcore band Blood I Blood en The Shining komen langs. Vier bands voor maar 10 euro in de voorverkoop, koopje dus. De deuren van Iduna openen zich om 20.00 uur.

Liquid Nights
Succesvolle feestjes vragen om herhaling. Zo ook Liquid. De eerste editie in de Designfabriek, met onder meer Nico Dijkshoorn, was een knallend succes en dat vraagt om een vervolg. Het vervolg vindt zaterdag plaats. Tijdens deze tweede editie zijn, naast DeLarf (de wat?), natuurlijk de welbekende Liquid dj’s, waaronder Lourens LeFreak, aanwezig. Uiteraard knalt dit samen met een flinke scheut visueel spektakel. Bijzonder feestje meemaken? Kaartjes kosten 7,50 euro en zijn bij de Designfabriek verkrijgbaar. Er is geen kaartverkoop aan de deur! Diezelfde deur opent zich trouwens rond een uur of 22.00 uur.

Neal Black & The Healers
Al 18 jaar gaat hij de wereld rond in voorprogramma’s van blues legendes als Stevie Ray Vaughan en Albert King: Neal Black. Deze Texaanse blues rocker genaamd Neal Black komt zondag met zijn Healers naar Poppodium Romein. Neal Black stond onder andere op de twintigste verjaardag van het Woodstock festival in New York en op grote jazz en blues festivals in Europa. Door de kritische Amerikaanse pers wordt hij ook wel één van de best bewaarde geheimen van Amerika genoemd. Genoeg emotie om je te laten huilen maar hard genoeg om het dak eraf te blazen. Op de zondagmiddag zal hij de zaal kennis laten maken met zijn diep rakende soul en blues. De deuren gaan al open om 16:00, kaarten zijn verkrijgbaar voor € 10,-.

Zalige zondag met SINAS
Nederland heeft er een wreed swingend feestorkest bij: SINAS. Aanstaande zondag kun je in Het Bolwerk zelf kijken hoe wreed swingend het is. Met onder andere leden van New Cool Collective en jazzmuzikant Rob van de Wouw creëert het orkest een ongekende stijl met wereldse invloeden. Sinas brengt daarmee meerdere culturen en invloeden samen tot een groovende dance. Ook dansen? De zaal gaat om 15.00 uur open, de entree is een tientje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland